Stig Vigs absurda kommentarer viktig del av Dag Vags framtoning

"På Munkkällaren i Visby". Så lyder inte originalinledningsorden till Dag Vags "Dansar med mig själv". Men vid spelningen på nämnda ställe finjusterar Stig Vig texten.

2 augusti 2007 01:07
Och Munken i Visby har nästan utvecklats till något av gruppens spelstamställe och avslutningskvällen den här gången genomför kvartetten en extra lång spelning.

 

Annars inleder den oförutsägbare Vig spelningen med att hälsa "Välkommen till en tisdagskväll i Vedbaek" och travesterar därmed förstås Alfredsons/Danielsons "En torsdagskväll i Vedbaek". För den egensinnige Stig Vigs bitskt ironiska eller absurda kommentarer är en viktig ingrediens i gruppens framtoning. Övriga medlemmar är Beno Zeno-gitarr, Zilverzurfarn-gitarr och Tage Dirty-trummor och deras påstådda respektive hemvist får i Vigs bandpresentation rent Pythonska framtoningar.

 

Musikaliskt pumpar bandet upp trycket i lokalen rejält allteftersom spelningen fortskrider via bland andra "Låt det komma ut", "Musik" och givetvis "Trycke e för mycke". Och första sviten extranummer blir bland andra "Tjockhult" samt deras version av Jonathan Richman and the Modern Lovers instrumentala "Egyptian Reggae".

 

Avslutningsorden är typiskt Vigska: "Så här låter bra svensk folkmusik". Något som besökarna förmodligen håller med om.

 

Så jobbar vi med nyheter