Nyrenoverat var det här!

24 juni 2011 04:00

GA har tidigare berättat om Stockholmsparet Sofia "Fia" Mattsson och Ulf Slottes arbete med att renovera och blåsa nytt liv i den gamla biografen som invigdes 1954. Och många verkar glädjas åt att Fårö snart har en egen biograf igen.

- Det känns som att det finns ett jättestort intresse från hela Fårö, folk är här hela tiden och frågar när vi ska öppna. Det är jätteroligt, säger Ulf Slotte.

Kommer ni att hinna klart till premiären?

- Det kommer vi att bli, kanske inte exakt allt, men det går att ta hit folk och visa film, säger Ulf Slotte.

Har det blivit som ni tänkt er?

- I stort sett och över förväntan här och där till och med. Vi har haft en strävan att hitta en helhet och jag är väldigt nöjd med att vi lyckats göra om och göra nytt och ändå behålla känslan av 50-tal, säger Ulf Slotte.

I morgon börjar filmvisningarna, först med smygpremiär på dagen av "Alla vi barn i Bullerbyn" och sedan "X-men First Class", som hade Sverigepremiär i början av juni, på kvällen.

- Till den blir det lite mer mingel och presentation av verksamheten, säger Ulf Slotte.

Sommarens program bjuder på allt från ny film till barnmatiné och Bergman.

- Vi har försökt att hitta en bra balansgång för att fånga upp olika målgrupper. Dels familjepubliken, dels lite ungdomsfilm, men också satsa på lite smalare film och Bergman - det tycker vi egentligen är roligast själva och vi tror att det finns en målgrupp här som är intresserade, säger Ulf Slotte.

Nästa vecka huserar Bergmanveckan i biografen, den 16 juli är det skräckfilmsnatt, då visas "Super 8" med start vid midnatt och Piratvecka med "Pirates of the Caribbean 4: I främmande farvatten" och "Pippi Långstrump på de sju haven".

- Då tänkte vi köra lite pirattema i hela bion, personalen är utklädd, vi kommer att sälja guldchokladpengar och kanske ordna en skattjakt i trädgården, säger Ulf Slotte.

24 augusti är sommarens sista filmvisning på Sudersandsbiografen, men på Fårönatta blir det aktivitet igen.

- Förhoppningen är att ha öppet en dag i månaden hela hösten och vintern, men det hänger lite på hur det går i sommar, säger Ulf Slotte.

Så jobbar vi med nyheter