Hedersrockskallar till Tobbe och Freddan

17 november 2017 11:49

Ser med tillfredsställelse på hur ”Rockskallen” har utvecklats på Gotland. Jag tror att det upplägg som nu presenterats i GA ytterligare med ”Rockskallen Music Awards” kan öka intresset och uppmärksamheten runt såväl priset, eller prisen, som – inte minst – pristagarna.

Jag tror inte att jag överdriver om jag hävdar att ”Rockskallen” i dag, åtminstone i vissa kretsar, har blivit ett begrepp! Något jag tycker är extremt roligt och tillfredsställande. Det är en utveckling som vi en gång i tiden hoppades på. Och nu kan man börja tro att Rockskallen är här för att stanna.

Det började som en idé att jag bad Tobias Wallström och Fredrik Magnusson komma in på mitt kontor på GA. Jag berättade att jag hade en idé om ett pris som GA skulle dela ut – ”Rockskallen”. I min tankevärld såg jag framför mig en mörk träplatta med ett förgyllt lammkranium monterat. Jättesnyggt! Tobbe och Freddan gillade min idé och var beredda att ta sig an verkställigheten av det hela.

Att ”Rockskallen” har varit vad det varit och att det blivit som det nu är har vi Tobias Wallström och Fredrik Magnus att tacka för! Jag tycker dessa två, nu mer eller mindre mogna, gentlemän ska föräras med hedersrockskallar för sina i sammanhanget enorma insatser. Utan dem hade det inte varit någon Rockskalle!

Så jobbar vi med nyheter
Rolf K Nilsson F.d. chefredaktör Gotlands Allehanda, Initiativtagare till Rockskallen