Okunnigt och historielöst att förbjuda runor

18 oktober 2017 13:17

Jag är både upprörd och uppgiven. Hur kan en minister i vår svenska regering vara så historielös? Morgan Johansson har varit i tv-program samt i olika tidningar och berättat att han arbetar för att förbjuda tyr-runan/tiwas-runan.

Varför? För att den är en rasistisk och nazistisk runa. Men hjälp, säger jag. Jag är högprästinna, völva och en av grundarna av den inregistrerade Gudinnereligionen Temple of the Eternal Goddess/Den Oändliga Gudinnans Tempel.

Jag arbetar med runor i mitt viv som völva. Jag är opolitisk och arbetar mycket med vår gamla historia och dess kulturarv.

Runorna som är vårt äldsta alfabet är ett viktigt kulturarv. Kulturarv ska vi vara rädda om.

Tänk om Egypten inte låtit pyramiderna vara kvar, Malta rivit sina gamla viktiga tempel, Britannien låtit Stonehenge vittra bort och så vidare.

Morgan Johansson vill alltså att vi ska lyfta ur tyr-runan ur våra runpåsar, kanske även utplåna den från alla runstenar. Det är säkert bara en början. Det blir säkert en runa i taget som kommer att förbjudas tills vi helt utplånat våra runor.

Vill han sedan att vi glömmer vår historia? Ska vi glömma våra vana- och asa-gudomar sedan? Då får vi också döpa om våra veckodagar.

Jag finner mig inte i att en historielös och okunnig minister vill förstöra vår svenska historia och kalla våra runor rasistiska.

Menar han att vi som arbetar med runor också är rasister då?

Nej, Morgan Johansson, nu är du helt ute och cyklar. Jag anser att du ska be om ursäkt till alla oss, vi som har runorna i våra inregistrerade religioner, det finns flera av dessa religioner i Sverige.

Vet du ens det? Jag säger till dig – rör inte våra runor, vårt kulturarv!

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa