Rättning höger!

4 februari 2019 19:08

Moderaten Andreas Unger skriver i en insändare i Gotlands Allehanda i dag fredag om allt som moderaterna gjort i riksdagen för att gynna försvaret. Det är vackra ord (ett riktigt byråkratsvar). Men med det i ryggen borde Unger ha stått upp för försvarets miljötillstånd på Tofta skjutfält. Nu kommer det politiska bortförklaringar och ickesvar. Det är inte bra att moderaterna ansluter sig till det som girigt vill ha hit statliga jobb men sedan vill att inget ska hända när de kommer.

Som det verkar har Unger fått fatta beslutet helt själv tydligen utan att ha koll på vad Moderaterna sagt i frågan tidigare? Pratar ni inte med varandra? För mig låter det bara som snack om den nationella nivån samtidigt som man går med alla andra partier på att stoppa skjutfältet här på Gotland. Det är ogenomtänkt. Det är inte det ni säger att ni vill på riksnivå. Det är politik som drivs av vänstern och miljöpartiet.

Vänstern anser att ”folket ska skyddas från försvaret” och Moderaterna ställer sig bakom…

Finns det inga moderater som står upp för försvaret längre? Skalberg-Karlsson som skrev insändaren med Beatrice Ask, verkade försvarsvänlig. Har han någon annan uppfattning eller han blivit överkörd av partiet här på Gotland?

Så jobbar vi med nyheter
f d sergant