Var rädd om din Region

18 maj 1916 10:56

I Region Gotland är vi i dag cirka 6 200 medarbetare. Det motsvarar lite mer än tio procent av alla fast boende gotlänningar. Räknar vi med familjemedlemmar och vänner till alla medarbetare så tror jag att vi säkert når minst hälften av alla gotlänningar genom våra medarbetare.

Vi är i dag både kommun och landsting och dessa uppdrag kryddas med att vi också har ansvaret för den regionala utvecklingen på Gotland. Vi har tack vare dessa tre uppdrag en stor och komplex verksamhet som på olika sätt påverkar gotlänningarnas vardag. Oavsett om du är fast boende, besökare eller om du driver företag på ön så finns Region Gotland närvarande i många frågor, vid många tillfällen i livet.

Vår uppgift är att underlätta vardagen och göra den lite enklare för många. Jag ser varje dag medarbetare som gör sitt yttersta för att leverera välfärd till barn, vuxna och äldre. Jag ser medarbetare som gör sitt yttersta för att vår offentliga service ska fungera. Med över 6 000 medarbetare som tillsammans har flera hundratusen kund- och medborgarkontakter varje år så gör vi fel ibland. Konstigt skulle det vara annars. De fel vi gör ska vi rätta till och vi ska lära oss av dessa. Men att döma hela regionens verksamhet utifrån dessa fel är orättvist.

Jag blir ledsen och bekymrad när jag i sociala medier, på insändarsidor och i kommentarsfält läser nedlåtande, föraktfulla och elaka kommentarer som berör våra medarbetare och våra verksamheter.

Ingen människa växer och får självförtroende genom förakt och ett nedlåtande förhållningssätt. Ingen människa växer genom ogrundad och osaklig kritik.

Våra utmaningar på Gotland i allmänhet och i Region Gotland i synnerhet kräver att vi behandlar varandra med större respekt än i dag. De ekonomiska utmaningar och förändringar vi står inför kräver att vi lyckas få våra medarbetare att bli mer engagerade och mer stolta över sitt arbete och sin arbetsgivare. Det är genom våra medarbetare som vi kan klara utmaningarna framöver.

Region Gotland är din region. Ta hand om den och hjälp oss att utveckla den.

Så jobbar vi med nyheter