Sceneleverna ger Rocky Horror show

Foto: Rolf Jönsson

Kultur och Nöje2012-05-02 04:00

Vulgär, rå och galen. Det är teaterelevernas senaste musikaluppsättning. Treorna på Elfrida Andréegymnasiet ger kultklassikern "The Rocky horror show". Musikalen som skrevs på 70-talet är extrem på flera sätt.

- Den är väldigt sexuellt frigjord och vissa kanske till och med blir generade. Men det är också därför den är bra. Den handlar om trans-, homo-, bi- och heterosexualitet, säger Nora Ericson, som spelar RiffRaff, som blir kär i sin syster.

Ämnesvalet i musikalen, som alltså kretsar kring frigjordhet, är viktigt för ungdomar att prata om. Det var klassen och lärarna överens om.

- Jag tycker att den är knasig men på ett bra sätt. Den speglar vår knasiga klass och passar oss enormt mycket. I den här musikalen kan vi verkligen spela ut, konstaterar Nora Ericsson nöjt.

Men historiens stollighet har även gett eleverna en ordentlig utmaning.

- Det svåraste är faktiskt att spela den utan att allt flippar ut, säger Nora Ericsson.

I händelsernas centrum står det nyförlovade paret Brad Majors och Janet Weiss. Under en bilfärd till sin vän dr. Scott tvingas de söka skydd i ett närbeläget slott när bilen går sönder. Ett slott som ägs av Dr. Frank-n-Furter. Brad och Janet är ett oerhört naivt och oerfaret ungt par. Därefter möter de den ena karaktären konstigare än den andra. Musikalen bjuder även på extravaganta kostymer, något som även det lockade eleverna.

Föreställningen som är gratis har sedan premiären förra lördagen lockat många nöjda besökare, berättar Nora Ericsson, men än har de några föreställningar kvar.

I rollerna: Olivia Qwiberg, Nora Ericsson, Emma Winberg, Rachel Willer, Viktor Borg, Frida Dahlby, Emila Apell, Isabella Sjööns, Marcus Appelberg, Dennis Johansson, Lova Johnman.

Livemusiken spelas av eleverna på musikestetiska programmet på Elfrida Andréegymnasiet.

Föreställningen ges på onsdag och fredag i Scengymnasiets lokaler på A7-området i Visby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!