Ann dubblerar och Johanna debuterar

Ann Westin gästar Gotland Comedy för dubbla föreställningar, i Visby och Klintehamn, i veckan. I Klintehamn återfinns även ortens deckardrottning Johanna Svanborg som gör standupdebut.

26 mars 2019 13:12

– Det är premiär för Ann Westin på Gotland Comedy, framhåller Johan Seige som driver öns komediklubb.

– Men det är nästan premiär för alla eftersom vi är så nya, noterar han. Men det ska bli jätteroligt att ha med Ann Westin.

Även en del av de medverkande, lokala, ståupparna är så nya att det är premiär även för dem och då i större standup-sammanhang. Så är exempelvis fallet för Johanna Svanborg, hittills mest känd som deckarförfattare. Och debuten sker på hemmaplan, i Klintehamn.

– Hon har alltid hålllit på och underhållit, uppträtt och föreläst.

Exempelvis medverkade hon i senaste Art Crime i ”Bubbelvin i crimeruin”.

Debut blir det också för gotländske frisören Magnus Abelleira, känd från SVT:s realityserie ”Salongen”.

– Han hörde av sig och frågade om han fick vara med och jag sa självklart ja, en riktig rookie, konstaterar Johan Seige.

Ytterligare en gotländsk standupare, ny men inte färsk, medverkar, Filip Magnusson, av Johan Seige betitlad Suderskämtet. Filip har för övrigt även medarbetat på Gotlands Allehanda.

– Filip växer inför varje gång. Nu ska han även över till fastlandet, det är jättekul att se hans utveckling.

Från västra delen av landet infinner sig Christer Jervhäll.

– Christer är lite mer rutinerad. Han hörde av sig och frågade om han fick komma över.

Och så medverkar förstås även den gotländske standupens gudfar, Johan Seige själv.

Kvällen är upplagd så att samtliga artister utom en kör första set och så får headlinen, här således Ann Westin, förfoga över set två.

– Det är jätteroligt för klubben att folk hör av sig. Det är inget problem att få ihop ett program, det enda som är problemet är det gamla vanliga - pengar.

– Man kan ju inte bara åka härifrån på kvällen efter giget och vi kan inte betala utan de jobbar typ ideellt. Det vi kan betala är gage, boende och resa för headlinen. Det gör att tyvärr en del säger ifrån, ”vi kan inte åka då”.

– Därför verkligen ett handslag till dem som kommer över och betalar allt själva. Där har vi staden Visby som attraktion att tacka. Om det varit Bräkne-Hoby hade de inte kommit, fastslår Johan Seige.

Gotland Comedy kör vidare med vårens koncept som innebär två föreställningar, en i Visby (på Brygghuset) och en i Klintehamn eller Fårösund. Denna gång således i Klintehamn och närmare bestämt på Rondo.

Medverkande

Visby, Brygghuset, Stora Torggränd, torsdag 28 mars:

Ann Westin. Filip Magnusson. Magnus Abelleira och Johan Seige.

Klintehamn, Rondo, Skolgatan, fredag 29 mars:

Ann Westin, Johanna Svanborg, Filip Magnusson, Christer Jervhäll och Johan Seige.

Så jobbar vi med nyheter
Lars Schill