I sommar har bandet Smaklösa turnerat runt på ön. De avslutar sin turné, "När för mycket inte är nog", på fredag med en drive in-konsert på Gangvide farm i När.

– Det har varit en jättebra sommar. Vi har haft bra väder och en bra publik, säger Ulf Grönhagen, keyboardist i bandet.

Planen att göra en drive in-konsert fanns redan på 80-talet men det har dröjt. Tanken med konserten är att komma dit med det fordon som passar bäst. Ulf Grönhagen berättar att publiken inte ens behöver kliva ur bilen om så önskas.

– Vi vet att det är minst ett flygplan som ska komma. Det blir ett spektakel. Vi är bättre på sådant här än att spela. Man får lägga kraften på sådant som man är bra på, säger han med ett skratt.

Bandet har fått tillstånd att sända konserten lokalt via FM-radio. Därmed finns möjligheten att sitta i fordonet med stängda rutor och fortfarande höra konserten.

– De kan i för sig sätta på något annat om de vill. Man kan titta på oss om vi ser snygga ut och lyssna på något annat. Folk kanske sitter och tjuvlyssnar, men det gör inget.

I höst fortsätter bandet med sina "ring-så-spelar-vi"-konserter i Göteborg och gästar under vintern Malmö för en julshow.

– Vi hoppas vi har fans i Malmö också, säger han.

Ulf Grönhagen bor på Gotland och är spänd inför hösten.

– Det är kul att vara på nya ställen, så man inte tjatar ut dem på ön, säger han.