För första gången sedan 2008 hölls dansshowen i Sävehuset igen – och för första gången någonsin hölls dansavslutningen i den näst intill helfyllda nya aulan.

– Första föreställningen som drog igång vid 14 gick jättebra i de nya lokalerna. Det funkar skitbra här om man har lite tålamod och öppet sinne. Jag hade ju önskat lite andra lösningar med logerna till exempel. Det är svårt när de bara har plats för 10 personer i två rum och vi roddar med 450 barn här samtidigt. Men vi hade tur med vädret så vi kunde springa in och ut, säger Håkan Karlsson, ägare och verksamhetsansvarig Visby dansskola.

Dansskolans minstingar, barndansgruppen på 3-5år, inledde programmet med sång och dans till skolans klassiska skomakarpolka – iförda vippiga kjolar och glittriga diadem.

Artikelbild

– Som vanligt bjuder första föreställningen främst på dansnummer från våra allra minsta dansare och våra nybörjare. Sen vid 17 släpper vi loss allt med de avancerade dansarna. I dag bjuder vi på disco, hiphop, modernt, stepp, show – you name it! – med dansare mellan tre och sjuttio år. Vi kommer ha gjort allt som kan göras inom dans på den här scenen idag. Det är helt magiskt och de är fantastiskt duktiga, säger Håkan Karlsson.