Celine vann Imagine: "Jättekul"

Med två egenskrivna låtar vann Celine Blomberg juryns hjärtan i musiktävlingen Imagine Gotland.

29 mars 2020 10:00

15-åriga Celine Blomberg från Rute vann årets upplaga av Imagine Gotland, musiktävlingen för unga mellan 13 och 21 år.  Det var tredje gången hon var med i tävlingen och nu väntar riksfinalen i Gävle i maj.

– Det kändes väldigt oförutsägbart så det är jättekul att det gick så bra, säger Celine Blomberg glatt ett par dagar efter tävlingen.

Hon deltog i Imagine med två låtar, och framförde dem till eget ackompanjemang på piano. Båda sångerna hade hon skrivit själv och hon beskriver sin musik som lite åt pophållet, men lugnare, mer balladaktig. Den ena låten, Wings of time, handlar om ett förhållande hon haft svårt att gå vidare från. I den andra, Dear Angel, sjunger hon om sin mormor, som hon aldrig har träffat.

– Den har stor betydelse för mig och jag tror att många kan känna igen sig i den, vare sig de har träffat den som gått bort eller inte, säger Celine Blomberg och fortsätter:

– Jag har tänkt mycket på hur hon hade varit och hur livet hade varit om hon funnits här.

 

Celine Blomberg ägnar mycket tid åt musiken, som för henne är mer en livsstil än ett intresse. Förutom piano spelar hon också gitarr och är med i Musikalkompaniet. Drömmen är att bli artist.

– Jag vill gärna komma så långt som möjligt med min egen musik, förhoppningsvis få spela in i studio och släppa låtar eller ett eget album. 

För att nå drömmen är Imagine Gotland en bra början, tror Celine Blomberg. Att få komma och spela för en jury och få deras feedback är värt mycket.

– Det är helt fantastiskt. Att få lära sig om scennärvaro och hur man ska bete sig på scenen, det är jättebra om man vill ha en framtid inom musiken.

 

De råd Celine Blomberg har fått tidigare är att spela själv och att ha egenskrivet material, något hon tagit fasta på. Inspiration till de egna låtarna hämtar hon från sig själv – en känsla eller en händelse –  och texterna är på engelska.

– När jag började skriva skrev jag på svenska men jag tyckte inte att det förmedlade lika mycket känsla som på engelska. Så just nu skriver jag bara på engelska, men jag vill fortsätta skriva på båda språken.

 

Men livet är inte bara (en) sång för Celine Blomberg. Hon rider också familjens islandshäst (även om hon inte har hunnit med det så ofta den senaste tiden) och spelar innebandy ett par gånger i veckan.

– Det är mycket att göra, men det är kul. Allt ger energi och jag behöver ha lite av varje, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter
Elisabet Andersson