DATUMEN KLARA: Då är "Så mycket Burgsvik"

Nu är det klart när "Så mycket Burgsvik" kommer att gå av stapeln i sommar. "Vi kommer aldrig tumma på kvalitén", säger Emanuel Norrby.

11 april 2017 16:44

Det har sedan tidigare rapporterats om att det skulle bli ytterligare en sommar med "Så mycket Burgsvik" – nu är det klart när spelningarna kommer att hållas. Spelningarna blir den 11 juli, 18 juli, 25 juli och 1 augusti. I år kommer det att finnas olika förband som kommer att spela på samtliga kvällar.

– När vi utvärderade kom vi fram till att det blir mycket mer känsla om vi har ett förband varje gång. Vi hoppas att en sådan skillnad kommer att förstärka upplevelsen, säger Emanuel Norrby som arrangerar "Så mycket Burgsvik" tillsammans med kompisen Robin Waernquist.

Han säger också att evenemanget förhoppningsvis kommer att hålla samma klass som tidigare år.

– Vi satsar hela tiden på att det ska bli bättre. Vi är fast beslutna på att man aldrig ska tumma på kvalitén, det får aldrig gå nedåt för att hålla igen ekonomiskt. Det måste vara bra och något som vi kan stå för, säger Emanuel Norrby.

Burgsvik är också en plats som har kommit att betyda väldigt mycket för Emanuel Norrby och Robin Waernquist. "Så mycket Burgsvik" är deras egen lilla bebis.

– Det betyder mycket för oss såklart. Det finns inget gig som betyder lika mycket som det här, det är verkligen vår lilla grej som vi gjort från grunden. Vår historia här i Burgsvik går väl 13-14 år tillbaka och det är verkligen någonting som betyder mycket för oss. Det är nästan hela vårt vuxna liv som vi har haft olika spelningar i Burgsvik, det är speciellt, säger Emanuel Norrby.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid