Under söndagen kickar den 24:e säsongen av ”Så ska det låta” igång i SVT. För Emanuel Norrbys del är det andra gången som lagledare i det folkkära musikprogrammet.

– Jag har tyckt att det har varit väldigt roligt båda åren. Förra säsongen var nästan alla nya men nu är vi lite varmare i kläderna och tryggare i allting, säger han.

Vid sin sida kommer gotlänningen återigen ha programledaren Sarah Dawn Finer samt lagledaren Marika Willstedt. När det kommer till säsongens 32 deltagare är hela 22 av dem debutanter. Bland annat kommer Ola Salo och Marianne Mörck för första gången att få visa vad de går för. Dessutom kommer ännu en gotlänning att dyka upp i rutan när Philip Jalmelid gästar säsongsfinalen.

Artikelbild

| Gotlänningen tycker att andra säsongen var lika rolig som första.

– Jag tycker det är kul när man river upp gamla hjulspår. Det är uppfriskande när det kommer in någon ny som inte vet hur det har varit eller hur ”man ska bete sig”. Någon som bara gör sin grej av det. Det tycker jag att man märker i vilka låtar de väljer att sjunga, säger Emanuel Norrby.

Som kontrast till alla förstagångare kommer tittarna även få se en veteran ta ton den här säsongen. Nämligen ingen mindre än Peter Harryson. Han höll i programledar-rodret när Så ska det låta började sändas år 1997 och sedan dess har programmet kommit att bli ett av SVT:s mest populära nöjesprogram. Emanuel Norrby tror att en anledning till att det har gått så bra för Så ska det låta är att det har en genuin känsla.

– Det jag gillar är att det är avklätt på ett sätt som många andra program inte är. Du får se en artist göra något som de inte brukar göra. Eller så låter de som de verkligen kan. Det är naket på så sätt och även vi musiker och bandet är avklädda på något vis. Kan inte jag en låt så blir det lite sämre och det är det som är härligt. Att det är högt och lågt, och framför allt ärligt. Det tilltalar mig och jag tror att det är det folk gillar också, säger han.

För Emanuel Norrbys del var det något av en barndomsdröm som förverkligades när han blev tillfrågad inför förra säsongen. Även om den känslan nu har lagt sig lite tycker han fortfarande att det är speciellt att få vara en del av programmet.

– Jag ser det som ett väldigt roligt uppdrag som jag njuter av att göra. Och uppdraget är att försöka leverera så bra musik som möjligt.

emelie.stenqvist@gotlandsmedia.se