Första artisterna klara för "Så mycket bättre"

Nu är de första artisterna klara till sommarens omgång av succéprogrammet "Så mycket bättre" som spelas in på Gotland. "Jag tvekade inte en sekund", säger Kikki Danielsson till Nöjesbladet.

20 mars 2017 11:43

TV4:s Nyhetsmorgon avslöjade på måndagsmorgonen att Kikki Danielsson är en av deltagarna i tv-programmet som spelas in på Grå Gåsen i Burgsvik i sommar.

– Jag tvekade inte en sekund, nu är tiden mogen känner jag, säger Kikki Danielsson i en intervju med Nöjesbladet.

Kikki Danielsson, 64 år, har bland annat låttitlar som "Bra vibrationer" och "Dag efter dag" på meritlistan.

Hon berättar för Nöjesbladet att hon tidigare tvekat kring att vara med i programmet, men att hennes fans fått henne att ställa upp.

– Jag har känt att det blir för närgånget, varför ska jag sitta och rabbla upp sådant som alla tidningar redan skrivit? Det har jag inte lust med. Men jag har tänkt om. Jag berättar det jag vill och sedan säger jag nej till det jag tycker jag pratat om så det räcker.

Den andra deltagaren som är klar är Tomas Andersson Wij. Han berättar för Nöjesbladet att han var skeptisk till upplägget när programmet hade premiär 2010 och att han inte kunde förstå att en person som Plura Jonsson tackat jag.

– Men sedan såg jag Lill-Babs tolka Pluras "Huvudet högt", och det var rätt gripande, säger han.

Tomas Andersson Wij är inte främmande för att tolka andra artister. Han gjorde succé med sin tolkning av Carolas "Evighet" i Melodifestivalen 2007.

– Om man väljer en låt som man gillar finns det ofta något i tonen som man har i sin egen musik. Den bästa covern i ”Så mycket bättre” är när Magnus Uggla gör ”Jag och min far” av Olle Ljungström, och det känns som att det är en Uggla-låt, säger han till Nöjesbladet.

"Så mycket bättre" spelas in under elva dagar i sommar och sänds i TV4 under hösten.

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin