Glimra mot ljusa tider med sin nya singel

Glimra släpper på fredag sin nya singel "Så småningom".

12 februari 2020 13:18

Glimra (Bittis Jakobsson, Annika Fehling och Annelie Roswall) ser våren och sommaren an med tillförsikt. Ljuset återvänder och redan i den sista vintermånaden släpper dessutom trion sin nya singel. "Så småningom" är skriven av Annika Fehling tillsammans med den norske låtskrivaren Henning Kvitnes. 

– Han var med på ett låtskrivarretreat som jag var på och då skrev vi den här låten. Han hade kommit på en svensk titel men hade inga ord och tyckte att svenska var det vackraste språket. Jag satte mig och skrev och så delade vi det och satte musik till, berättar Annika Fehling om låtens skapelseprocess. Och tillägger:

– Han är jättevälkänd i Norge, som Ulf Lundell här, och har hållit på i 50 år. 

Från början var tanken att Annika och Henning skulle göra låten som en duett.

– Men han var ute jättemycket på turné så det har inte funnits en chans. Sen började Glimra spela den och det funkade så himla bra. Allihop sjöng, budskapet passade Glimra bra och folk älskade den. Så vi tänkte att nu är det på tiden ändå.

Och på fredag återfinns "Så småningom", inspelad i Studio Musicano i Visby, på Spotify och är redo för radiospelningar. Det kan också bli medverkan i P4 Extra i dag. Låten beskriver de själva som en countrydoftande ballad med stämsång. Texten handlar om att bry sig om varandra, att sträcka ut en hjälpande hand till någon som har det svårt. 

Det har blivit en singer-songwriterkomposition som innehåller en blandning av Glimras gotländska grund med amerikanska inslag och här således försedd med en extra norsk krydda.

– Vi är jättenyfikna på hur den ska tas emot. 

Glimras första album kom 2013, är det aktuellt med ett nytt?

– Vi tänkte börja i en ände och drar i den här tråden. Det har varit på gång länge med att sätta i gång. Vi har väldigt mycket nya låtar så material finns så det räcker.

– Vi håller på och skriver och letar nytt hela tiden, det känns inte som det är något problem. Men bitarna ska falla på plats och jag hoppas det sker under det här året.

Under våren och sommaren kommer Glimra att vara ute och spela i turnésvängen. 

– Då kommer vi också att testa lite nya låtar som kan bli aktuella för albumet.

Annika Fehling menar att det inte innebär något större problem att slutligen komma överens om vilka låtar som ska vara med. 

– Vi är tre stycken, det vi tycker och tänker blir kreativt, det känns bara roligt, sammanfattar Annika Fehling det urvalsarbetet.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
Lars Schill