Gotländsk artist får tungt skivkontrakt

Gardatjejen Clara Klingenström fick i början av året skivkontrakt. Nu är hon aktuell med singeln "Ensam i en stad" och ett kommande album.

13 maj 2019 12:33

Att vara artist har alltid varit en självklarhet för Clara Klingenström som aldrig har haft tankar att göra någonting annat.

– Jag har alltid fått stöd från mamma som sagt att jag kan göra vad jag vill. Många har tittat snett genom åren och sagt att jag borde göra någonting annat, du vet, typiskt jantelagen. Men jag har alltid fortsatt ändå, säger hon.

Singeln släpps på skivbolaget Freebird Entertainment där bland andra mellovinnarna Robin Stjernberg och Anna Bergendal ingår. Ett bolag hon valde efter flera erbjudanden.

– Allting har egentligen varit väldigt utdraget. Efter att jag och Tobias Fröberg spelat in låten, kände vi att den var värd att satsa på. Så jag kontaktade en massa skivbolag, vilket i sin tur resulterade i diverse möten. När jag väl träffade Freebird kände jag att vi klickade direkt. De har hjälpt mig mycket och gjort att jag har fått jobba med bra folk.

Singeln blir hennes första släpp på svenska. Någonting hon tidigare har undvikit men som nu har blivit en del av hennes stil.

– I hela livet har jag skrivit låtar på svenska, men jag har alltid tyckt att det blivit för intimt så engelska har varit mer bekvämt.

Det var efter tuff period i USA som sådde fröet till att gå ifrån singer-songwritergenren till mer indiepoporienterat.

– Jag bodde i Miami för att förbättra engelskan till låtskrivandet. Men jag mådde ganska dåligt psykiskt under den perioden

så jag flyttade tillbaka till Sverige efter bara ett halvår.

Låten "Ensam i en stad" skrev hon strax efter hemflytten och den berör hur hon kände under perioden.

– Det blev en slags reflektion om hur jag mådde under tiden. Jag stängde ute allt runt omkring men tog istället ut det på mig själv inifrån. Men det hjälpte mig att hitta min stil och släppa på svenska.

Hennes nuvarande stil beskriver hon som indiepop, men har svårt att vidareutveckla.

– Lustigt nog lyssnar jag ganska lite på musik, så det är svårt att säga influenser. Många har sagt att jag har ett 90-talssound och liknar Veronika Maggio.

Vad som sker härnäst är ännu oklart.

– Planen är att albumet ska släppas i hösten, men ingenting är helt spikat så det kan skjutas. Annars är det några spelningar i sommar och jag fortsätter jobba vidare i studion med både gamla och nya låtar. Sedan får vi se vad som händer, säger Clara Klingenström.

Så jobbar vi med nyheter
Filip Magnusson