Gotlänningen hoppas på succé med Rolandz

Gotlänningen Ludvig Olin tävlar med Rolandz, där Robert Gustafsson är frontman, i Melodifestivalens sista deltävling på lördagen. "Vår låt är ett riktigt lyckopiller", säger han.

23 februari 2018 19:45

Under lördagskvällen är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen. Då är gotlänningen Ludvig Olin, boende i Lummelunda, med och tävlar med dansbandet Rolandz där han själv är kapellmästare.

Som frontman för bandet Rolandz återfinns den kända komikern Robert Gustafsson. Men han har varit noga med att påpeka att det är med rollfiguren Roland Järverup, som för första gången dök upp i Killinggängets film "Torsk på Tallinn" 1999, som han är med och tävlar. Bandet Rolandz har funnits sedan 2008, och på lördagskvällen tävlar bandet med låten "Fuldans" i Örnsköldsvik.

– Vi har gjort det till en bandgrej och alla är delaktiga och skriver. Men vi har nog alla sett upp till Robert och det är en stor ära att få ha med honom i ett sådant här sammanhang. Men han är som vem som helst i bandet, säger Ludvig Olin.

LÄS MER: Rolandz schlagerdebuterar med fuldans

Han säger att det känns speciellt att nu få vara med i Melodifestivalen.

– Det är verkligen jätteroligt. Det är en galen cirkus och det är kul att få vara med. Vår inställning har varit att bara ha kul, men nu börjar tävlingsmomentet kännas mer och mer. Man ska inte vara med i en tävling om man inte vill vinna den, säger Ludvig Olin.

Vad har du att säga om er låt "Fuldans"?

– Det är en typisk Rolandz-låt och man känner snabbt att det är en låt som man vill dansa till. Det är ett riktigt lyckopiller och det går inte att vara ledsen till den. Man rycks verkligen med, menar Ludvig Olin.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid

Ämnen du kan följa