Han fick länsteaterns nystiftade stipendium

Under tisdagen presenterade länsteatern årets program. Samtidigt passade Länsteaterns vänner på att prisa en person och en förening. "Vi har världens bästa länsteater", konstaterade Tommy Wahlgren.

18 september 2018 20:57

För att uppmärksamma alla duktiga, unga scenartister som finns på Gotland har föreningen Länsteaterns vänner valt att dela ut ett nytt stipendium.

– Det finns så många unga duktiga som kommer fram på den här scenen. Vi har världens bästa länsteater, konstaterar Tommy Wahlgren, ordförande i Länsteaterns vänner.

Först ut att få ta emot stipendiet var 30-årige Erik Törner, som under det senaste året synts till i bland annat Marie Nilsson Linds "Mina drömmars land", samt i ungdomsföreställningen "Hjärnpunka".

– Det är en sork som har visat att han kan uppträda för barnen, som ungdom, och även axla vuxenroller. Inte nog med det kan han spela en rad olika instrument. Han visar högsta klass både sceniskt och musikaliskt, säger Tommy Wahlgren.

Stipendiet består av 10 000 kronor som kommer från en del av medlemsavgiften som de 849 medlemmarna i föreningen Länsteaterns vänner betalat in.

Förutom stipendiet lämnade Tommy Wahlgren även över 17 000 kronor till Gotlands bygdegårdsdistrikt, så att de kan satsa mer på ungdomarna på landbygden. Pengarna kommer från länsteaterns garderobsintäkter.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström