Fårönatta är en årlig tradition sedan början av 2000-talet. Den tredje lördagen i september bjuder Fårö på folkfest långt in på natten. Butiker, museer, gallerier och restauranger håller öppet och det blir en hel del kulturevenemang att välja bland.

Evert Jansson berättar spökhistorier på Engelska kyrkogårdem och i Lansagalleriet bjuds på både konst och teaterunderhållning. Författaren Håkan Nesser gästar Bergmancenter för ett samtal om författarlivet, Ingmar Bergman och Gotland.

Sudersandsbiografen visar filmen "Unga Astrid" om författaren Astrid Lindgrens liv.

Artikelbild

| På Kutens bensin var det stor rock'n'rollkväll med The Troubled Three under Fårönatta 2017.

Det är också mycket musik på programmet. I Fårö kyrka uppträder Bungekören, Johan Sunnerstam och Emelie Stolpe Marklund under en musikgudstjänst på temat "Alltid älskad". På Kutens bensin bjuder Mason Ruffner, från Texas, och Stevie Klasson på en Chuck Berry Tribute-kväll, på Nordbergs loppis spelas musik med Johnny Cash - Man in Black-tema och på Sylvis döttrar spelar Sarah Löfgren, Bobby Mull, Bo Albertz med Lazy Afternoon.

David Ruthström är ny i rollen som arrangör för Fårönatta. Ny är också cykelsafarin till några av Ingmar Bergmans inpelningsplatser, som kommer ledas av David Ruthström själv.

– Vi har tidigare haft bussafari under Bergmanveckan och i år testade vi med cykelsafari. Vi kommer att besöka inspelningsplatserna för "Såsom i en spegel", "Persona" och Dämbagården.

David Ruthström berättar att han kommer att inleda dagen med att hålla guidningar på Bergmancenter, innan cykelsafarin.

Artikelbild

| Kutens bensin, Fårönatta 2017.

– Sedan ska jag försöka besöka så många ateljéer som möjligt och kombinera det med loppisar. På kvällen ska jag nog skaka rumpan på Nordbergs loppis, säger han och skrattar.

Som vanligt kommer det gå en extra Fåröfärja under både lördag och söndag. Dessutom kommer två gratisbussar att gå mellan Broa och Sudersand under lördagskvällen, med halvtimmes intervall.

Programmet, med trafikinformation, hittar du här>>