Känd komiker bygger teaterscen i Tingstäde

Özz Nûjen håller för tillfället på att färdigställa en teaterscen i Gazeliegården i Tingstäde. Redan i sommar hoppas han att den första föreställningen kan sättas upp.

18 februari 2017 06:30

Komikern och skådespelaren Özz Nûjen köpte för några år sedan Gazeliegården och den gamla skolan i Tingstäde tillsammans med sin storasyster. Han har under en längre tid renoverat gården för att få till en verksamhet i fastigheten. Tanken är att det framöver ska gå att spela teater där.

– Min förhoppning är att det ska bli en teater som får namnet Tingstäde teater. Jag och min storasyster har tillsammans renoverat den under en längre tid, säger Özz Nûjen.

Han säger att det ännu är en del av renoveringen som återstår innan det är en färdig scen på plats.

– Det jag behöver nu är bra ljud och ljus. Sedan är det mesta renoverat, men det är lite jobb som ännu återstår, säger Özz Nûjen.

Redan i sommar hoppas han att det kan bli en teaterföreställning i Tingstäde. Det är inte bestämt vad den ska handla om – utan det vill Özz Nûjen återkomma med.

– Det kommer inte att bli jättemycket verksamhet där. Men det är jag som i så fall ska göra en föreställning i sommar, säger han.

I april kommer Özz Nûjen till Gotland och ska spela Rikard III på Hemsegården. Det är en föreställning som han för tillfället reser runt med i landet.

– Jag spelar alla roller och det är väldigt roligt att få göra den. Sedan har jag fått väldigt fina recensioner och det är väldigt roligt, säger Özz Nûjen.

Föreställningen i Hemse med Rikard III blir den sista under vårens turné.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid