KLART: Hitmakaren klar för "Så mycket bättre"

Laguppställningen för nästa säsong av "Så mycket bättre" fortsätter att fyllas på. På torsdagen presenterades den femte artisten i Nyhetsmorgon på TV4.

23 mars 2017 09:08

Uno Svenningsson är klar för höstens ”Så mycket bättre”. Sångaren och Freda-frontmannen är den femte artisten att presenteras till årets upplaga av programmet.

– Det ska bli väldigt spännande, en utmaning. Jag är ganska snål med att berätta om mig själv, men jag får lov att bjuda på mig själv, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Uno Svenningsson inledde sin musikkarriär under tidigt 80-tal då han var sångare i bandet Freda'. Som soloartist kom det stora genombrottet 1994 då debutalbumet "Uno" släpptes. På skivan fanns bland andra låtar som "Under ytan" och "Tro på varann" som Svenningsson gjorde tillsammans med Eva Dahlgren.

57-årige Uno Svenningsson har släppt sex soloalbum och bland mycket annat varit med i Melodifestivalen två gånger. Förra sommaren spelade han i Visby tillsammans med Patrik Isaksson och Tommy Nilsson.

Sedan tidigare är Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade och Icona Pop klara för att få sina låtar tolkade i programmet.

– Det är ett härligt gäng med vitt skilda stilar, precis som det ska vara. Jag ser fram emot att ge mig i kast med deras låtar, säger han till TT.

Den åttonde säsongen av "Så mycket bättre" spelas in på Grå Gåsen i Burgsvik i juni, och programmet sänds sedan i TV4 i höst.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg, TT