KLART: Stjärnan ska spela på Gotland i sommar

Nu är det klart att en av Sveriges mest folkkära artister ska spela på Gotland i sommar.

11 februari 2020 10:00

Östermalmssonen Magnus Uggla, 65 år, har en otrolig karriär bakom sig med låtar som "Johnny the Rucker", "Kung för en dag", "Varning på stan", "Trubaduren", "Astrologen" och "Jag mår illa". 

Dessutom har han under två säsonger varit med i tv-succén "Så mycket bättre" som spelades in på Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland. Under sin första säsong framförde han låten "Jag och min far" av Olle Ljungström som blivit en succé. Låten har dessutom blivit en av de mest populära att spela på begravningar. 

Nu är det klart att han kommer spela på Gotland i sommar. Den 23 juli kommer han att spela på Kneippbyn.

 –  Vi är oerhört stolta och tacksamma över att kunna få till denna konsert med en av Sveriges absolut största artister och ser fram mot att återigen få hälsa publiken välkommen till vårt scenområde, säger Bobbo Werkelin, vd på Kneippbyn.

Robin Waernquist är tillsammans med Kneippbyn och Hansa Event arrangör av spelningen.

– Jag tror det var Bobbo som knäckte idén och ville ha en konsertsommar där igen. Då ville han ha Mårten (Britse, på Hansa Event) som ansvarig för projektet och sedan ringde Mårten mig. Då ringde jag till Ugglas bokare och pratade, säger Robin Waernquist. 

Scenen kommer att stå inne på sommarland och scenryggen kommer vara utåt havet. 

– När jag var liten var jag alltid där och tittade på konserter. Vi kommer börja med att ha en konsert där i sommar, kanske två. Vi vill att det ska vara den största arenan på ön och då kan man förhoppningsvis ta emot rätt så stora artister.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid