– Styrelsen är mycket stolt och glad över att landshövding Cecilia SchelinSeidegård valt att tacka ja till vår förfrågan om att bli ny styrelseledamot i stiftelsens styrelse, säger ordföranden Kerstin Brunnberg, i ett pressmeddelande.

– Med sin förankring på Gotland, sina breda kontaktytor och stora erfarenhet som ledare stärker vi ytterligare styrelsens kompetens, fortsätter Kerstin Brunnberg.

Cecilia SchelinSeidegård är glad för förtroendet och också hon tror att hon med sin styrelseerfarenhet kan göra en insats för att lyfta Bergmancenter igen.

Artikelbild

| Landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

– Det har inte varit helt smärtfritt däruppe. Det har varit konflikter. Jag vill hjälpa till, för det är ett viktigt besöksmål för Gotland. Vi förstår inte riktigt hur stor Ingmar Bergman är i utlandet.

Landshövdingen ser ljust på framtiden för centret. Det finns en annan ekonomisk trygghet nu efter att regeringen lovat årliga bidrag.

– Vi byter också verksamhetsledare och vi har ett jubileum framför oss. Det här ska vi ta tillvara på.

I maj i år lämnade Ingmar Bergman Junior styrelsen. Han tyckte verksamheten var på väg åt fel håll och oroade sig bland annat för att Fåröborna tyckte att centret saknade tillräcklig lokal förankring.

Artikelbild

LÄS MER: Bergmans son lämnar styrelsen

– Jag hoppas att familjen kommer in i styrelsen i framtiden igen, säger Cecilia SchelinSeidegård.

Hon hoppas också att Fåröborna genom henne får mer gotländsk representation i styrelsen vilket många efterfrågat.

Landshövdingen tycker också det är viktigt att snabbt få in en ny chef för Bergmancentret efter att Helene Beltrame-Linné lämnade sin post för en kort tid sedan.

– Det är högsta prioritet på det, säger landshövdingen.

LÄS MER: Den omstridda chefen lämnar Bergmancenter

LÄS OCKSÅ: Bergmancenter skakas av interna stridigheter