Nytt gym i Roma – ska bli en träffpunkt

Snart är det dags för det nya gymmet i Roma att öppna portarna för allmänheten. Gymmet planeras att bli en central träffpunkt.

13 augusti 2018 15:50

Det är Hallgrenbolagen AB som är grundare av det nya gymmet i Roma. Träningsmaskinerna är nu provkörda och ledningen har haft möte med flertalet eventuella instruktörer.

– Det känns jätteroligt. Nu är det två veckor kvar till öppningen och el- och ventilationinstallationen är i sitt slutskede. Sen inväntar vi lite möbler, säger Ulrika Olsson, koordinator på Hallgrenbolagen AB.

I samband med att Romabadet stängdes ner, försvann flera möjligheter till fysisk aktivitet för romaborna. Det gav upphov till idén till en ny gymverksamhet i socknen och gensvaret på sociala medier har varit stort. Många av romaborna har visat stor nyfikenhet och vill komma för att provträna.

Ulrika Olsson berättar att de vill försöka nå ut särskilt till socknens pensionärer som behöver röra på sig.

– Vi vill erbjuda pensionärerna ett träningsprogram som hjälper dem att komma igång med hjälp av särskilda tränare.

Tidigare har Hallgrenbolagen riktat sig åt sin egen personal och förespråkat vikten av friskvård. De har även haft flertalet samarbeten med olika företag och hoppas nu locka de anställda på bland annat Roma Grus AB och Gotlandssnus AB. Bolaget vill även rikta sig ut till allmänheten och ge flera möjligheten att aktivera sig.

– Det kommer att bli som en träffpunkt. En plats som binder samman romaborna.

I samband med att gymmet öppnar, 27 augusti, kommer det att anordnas en öppet hus-dag, då allmänheten får komma och träna gratis.

Så jobbar vi med nyheter
Johannes Grahn