"Oerhört biljettryck" till Marie Nilssons teatershow

På torsdagen var det premiär för Marie Nilsson Linds teaterföreställning "Mina drömmars land – en show om mi och di" på Länsteatern. Redan innan premiären var allt utsålt. "Vi har lagt in extraföreställningar", säger Thomas Sundström, teaterchef och regissör.

23 februari 2018 19:40

"Mina drömmars land - en show om mi och di" är skriven av Marie Nilsson Lind, med musik av bland andra Benny Andersson och Marie Nilsson Lind. Det är första gången Marie Nilsson Lind är tillbaka på teaterscenen sedan hennes syster Josefin Nilsson gick bort för två år sedan.

LÄS ÄVEN: Sorgen ligger i bakgrunden som havsbrus

– Det har varit ett oerhört biljettryck som accelererade här kring premiären. Den första spelperioden vi la upp, den var slutsåld när vi hade premiär. Vi har lagt in extraföreställningar redan och det går att boka från mitten av april, berättar Thomas Sundström, teaterchef på Länsteatern och regissör till föreställningen.

LÄS ÄVEN: Marie Nilsson Lind gör comeback – "Väljer livet"

Föreställningen spelas fram till och med april månad och dessutom två veckor kring månadsskiftet juli-augusti. Men även om det är slutsålt långt fram i tiden finns det alltid en chans att få tag på enstaka biljetter.

– Det är alltid någon som lämnar tillbaka biljetter, så det finns en viss chans på dörren varje kväll, säger Thomas Sundström.

Att intresset är så stort att man behöver sätta in extraföreställningar är ett kärt besvär.

– Det känns jätteroligt! Vi har jobbat så hårt för det här.

Hur var premiären?

– Nervöst och magiskt. Det är alltid speciellt när man jobbat så länge med ett projekt, följt och jobbat med Marie och varit aktiv i processen, att äntligen få ha premiär. Vi har varit 20 personer som jobbat med det här totalt och när man då kommer till premiären så är det en härlig känsla. Det är en lagkänsla, säger Thomas Sundström.

LÄS ÄVEN: Hör Maries sång till systern Josefin Nilsson

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin