Premiär för Jonassons storsäljare i teatertappning

På tisdagen var det världspremiär av Länsteaterns uppsättning av "Mördar-Anders och hans vänner", och på plats fanns bland andra upphovsmannen till boken med samma namn, Jonas Jonasson. "Stolt, tills vidare...".

28 februari 2017 20:03

Det är första gången som Jonas Jonassons storsäljare "Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän" sätts upp på en teaterscen, och det var många som kom till Länsteatern i Visby på tisdagen för att vara med om världspremiären. Bland besökarna fanns bland andra upphovsmannen själv, Jonas Jonasson.

– Det känns otroligt kul att vara här. Jag känner mig stolt, tills vidare, säger han med ett skratt, innan han fortsätter:

– Skämt åsido så har jag varit här och tjuvtittat på ett genrep och känner mig trygg med vad Thomas Sundström och ensemblen har gjort.

Som Helagotland.se tidigare har berättat fick Länsteatern köpa manusrättigheterna till "Mördar-Anders och hans vänner" för den mycket symboliska summan av en euro. Jonas Jonasson berättar att det beslutet kanske inte är något som hans manager jublar över, men som trots det inte var ett speciellt svårt val.

– Jag kom till den här ön för sju år sedan, och älskar den från början till slut. Därför känns det fint att kunna ge något tillbaka, säger han.

Teaterchefen Thomas Sundström har skrivit manus och står för regin av föreställningen, och även han var givetvis på plats under premiärkvällen.

– Det känns jättespännande och kul. Samtidigt känns det alltid lite nervöst inför premiären, oavsett om det är en tragedi eller en komedi man sätter upp. Det känns lite extra spännande eftersom det här är en föreställning som aldrig satts upp förut, så det ska bli kul att se hur det tas emot, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg