Singelsläpp och turné för Ellaband

Det drar ihop sig till läsårsslut på Ella Music Education i Fårösund och såväl första- som andraårseleverna är ute på turné. Banden Nattmara och Devil´s Ivy är dessutom aktuella med singelsläpp.

15 maj 2019 14:10

Ellaettorna inledde i förra veckan turnén ”Var är vi nu?” i södra Sverige med premiärspelning i Malmö. I kväll gör de sin tredje spelning, denna gång i Lund.

– Det har varit jätteroligt. Vi får verkligen testa på livet som musiker – vi riggar, bokar och kör. Det är kul att få göra allt själva, säger Jasmine Saamel.

Hon ingår tillsammans med Ida von Brömssen, Frida Levin och Jasmine Kahn i Indierockkvartetten Medusas Fruar.

Turnén gör de tillsammans med bluesinspirerade rockbandet Heavy Waves, som utgörs av Alice Thillson, Tove Severinson, Aster Boter, Elin Jäderberg och Ebba Källs.

– Vi åker tillsammans och spelar tillsammans varje show. Rent musikaliskt är vi ganska olika, vi spelar lite gladare, punkigare och de spelar lite mer långsamt och tungt, klassisk rock, säger Jasmine Saamel.

Turnén ger banden möjlighet att pröva egenskrivet material på publiken.

– Det har varit väldigt trevliga arrangörer och publik. Vi blir mer säkra på det vi gör och förhoppningsvis blir det en bättre show, säger Jasmine Saamel.

Turnétider är det även för eleverna som går andra året på Ella Music Education. Punkbandet Devil’s Ivy med Felicia Godman, Yasmine Tahar, Julia Tengelin och Almda Dahlström, släppte förra veckan singeln ”Barbaras’s Mixtape” digitalt, med låtarna ”Bye Ken” och ”Mansplaining”. ”Ett långt och tydligt långfinger till patriarkatet”, sammanfattar bandet sitt punkfeministiska budskap levererat med snabba riff. Singelsläppet firades med en spelning i Malmö tillsammans med Medusas Fruar och Heavy Waves. Bandet, som avslutar sin turné i Uppsala på söndag, utlovar både skrik och skratt på sina spelningar.

Men redan i kväll spelar de i Halmstad, tillsammans med ett annat Ellaband: Nattmara. Duon, med Hanna Jäderberg på trummor och sång och Madeleine Tönder Filipsson på bas och sång, gör i afton sin enda spelning.

– Det ska bli kul att träffa de andra igen och spela på ett nytt ställe, säger Madeleine Tönder Filipsson.

Nattmara släpper inom kort en självbetitlad debutsingel, med låtarna ”Bullshit” och ”Running in Fumes”.

– Det är de första låtarna vi skrev under andra året på Ella så det var ganska självklart att det skulle bli dem. Båda låtarna handlar om misslyckade relationer, om att bli ratad och nedbruten av en person och sedan gå vidare. De är ganska råa och ärliga. Vi är väldigt taggade på att singeln ska komma ut, säger Madeleine Tönder Filipsson.

Bandet definierar själva sin musik som ”mardrömig häxrock”.

– Vi har haft ganska svårt att sätta ord på vad det är för musik. Om du tänker drömpop så är det här lite hårdare än så, lite mardrömigt, med distad bas och så, säger Madeleine Tönder Filipsson.

Så jobbar vi med nyheter
Vilda Engström