Sista fixet inför den populära musikfesten

På tisdagkvällen är det premiär för årets upplaga av Så mycket Burgsvik och arrangörerna sliter med att få i ordning de sista förberedelserna under måndagen. Helagotland.se lyckades få en kort intervju med Robin Waernquist, en av arrangörerna, mitt i repetitionen inför premiären.

10 juli 2017 17:30

Hur känns det så här dagen innan premiären?

– Kanon, vi har sålt jättemycket biljetter och artistlinjen känns väldigt bra. Vi hoppas på att kunna sälja minst lika mycket som förra året till premiären, då var det 2800 personer som kom.

Har ni någon nysatsning i år?

– Vi försöker alltid att boka så att alla åldrar och stilar får något. Och vi har även bokat förband till alla gånger i år. Imorgon är det Vera Kebbe och Erik Törner som står på scen innan huvudnumret går upp.

Hur känns årets line-up med artister jämfört med föregående år?

– Den håller otroligt hög nivå, vi har kämpat med blod, svett och tårar för att få de artister vi vill ha. Det är riktiga A-akter som kommer.

Har ni några andra mål satta för året?

– Det hade varit kul att sälja slut på alla gånger såklart. Men det återstår att se imorgon.

Vad kan man vänta sig om man kommer till Burgsvik på premiären?

– En helkväll för alla åldrar och förhoppningsvis även alla stilar. Vi försöker tillfredställa så många människor vi kan, så det blir en salig blandning som alltid.

Och vädret då? Det finns risk för regn?

– Vi gasar ändå, och försöker att inte tänka på det alls. Men det verkar som det ska stanna upp innan kvällen. Vädergudarna har varit med oss varje år hittills.

Så jobbar vi med nyheter
David Skoog