Film Det är sparsamt med svensk representation på årets filmfestival i Berlin – men nu kommer ett par tillskott i det som kallas Berlin Series. Där presenteras kommande tv-serier med visning av ett eller ett par avsnitt och med regissörer och skådespelare närvarande.

Här får publiken för första gången stifta bekantskap med ”Störst av allt”, baserad på Malin Persson Giolitos bok om en skolskjutning i en överklasskola och konsekvenserna av den. Per-Olav Sörensen har regisserat med Hanna Ahldén i huvudrollen och bland andra David Dencik och William Spetz i andra roller. Serien är producerad för Netflix, där den kommer att visas i mars.

Också Joel Kinnaman är aktuell i Berlin. Han har en av huvudrollerna i ”Hanna”, en brittisk serie som baseras på biofilmen om en ung flicka som tränas till att bli lönnmördare.

På huvudfestivalen representeras Sverige av Stellan Skarsgård i den norska filmen ”Ut och stjäla hästar” samt skådespelaren Ardalan Esmaili som utsetts till en av årets "shooting stars" av Europeiska filmakademin.

Berlins filmfestival äger rum den 7–17 februari.