Succé för Emanuel och Robins insamling

Det blev stor succé för Emanuel Norrbys och Robin Waernquists livesända konsert till förmån för Musikhjälpen. Så här mycket pengar samlade man in. "Jag är förstummad", säger Emanuel Norrby.

16 december 2016 14:35

Under torsdagen skrev Helagotland.se om initiativet där de två gotlänningarna, som ligger bakom Så mycket Burgsvik, skulle samla ihop sina vänner och genomföra en livekonsert på Facebook till förmån för Musikhjälpen. Under konserten, som sändes på torsdagkvällen, fick sedan tittarna önska låtar och skänka pengar.

I efterhand kan man konstatera att initiativet blev en stor succé. I skrivande stund har "Livejukebox med Emanuel & Robin med vänner" samlat in 41 980 kronor, och totalt hade man över 18 000 tittade under den drygt 2,5 timme långa sändningen.

– Jag är helt förstummad. Jag förstod väl efterhand att det här kommer att bli bra, men innan konserten hade jag inte förväntat mig att vi skulle få ihop så här mycket pengar. Det är verkligen fantastiskt, säger Emanuel Norrby på fredagen.

Vad hade du förväntat dig då?

– Jag tänkte att det skulle vara kul om det kunde bli femsiffrigt. Det här överstiger mina förväntningar på alla sätt.

Emanuel Norrby berättar att stämningen i studion under konserten var fantastisk, men att han var lite nervös innan livesändningen drog igång.

– Det är ju väldigt naket att ge sig ut på en önskemålsrunda i direktsändning. Lite nervös var jag, men samtidigt tycker vi ju att det är kul att ge sig ut på hal is. Hela kvällen var otroligt rolig, och det var länge sedan jag kände en sådan team-känsla som vi hade i går.

Låtönskningarna flödade in under sändningen, och Emanuel berättar att man inte hann med alla. Han avslöjar även att man fick välja bort ett fåtal låtar som man inte kunde.

Vilken av låtarna som ni spelade var största utmaningen då?

– Vi gav oss ju på Bohemian Rhapsody av Queen. Den är inte speciellt lätt, så vi gav oss ut på en liten åktur där, haha.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg