VINNARE: De tog hem Rockskallen 2017

Efter att röstningen avslutats står det klart att årets vinnare av Rockskallen är musikklubben Wall of Sound.

25 februari 2017 22:30

Priset Rockskallen ska gå till den eller de som har gjort något extra för den gotländska rockscenen. De nominerade till Rockskallen 2017 var producenten Tobias Fröberg, banden Pascal och Leading Lights, Gotlandsmusiken samt musikklubben Wall of Sound, och efter att omröstningen stängts står det nu klart att det blev Wall of Sound som tilldelas årets upplaga av musikpriset.

Klubben startades i slutet av 2015 av paret Helena Holmgren och Erik Larsson. Man håller till i lokalen ovanför Wisby Hof och tanken har från början varit att ha musiken i fokus.

– Det handlar inte om musiksnobberi, men det är viktigt att vi alltid bryr oss om musiken, att det alltid finns en tanke bakom, sade Erik Larsson inför premiärkvällen i november 2015.

Vinnarmotiveringen lyder som följer:

"Med en stor dos jävlaranamma och en sällan skådad kreativitet har årets Rockskallevinnare berikat den gotländska musikscenen och skänkt nytt liv åt en klassisk musikscen. Det är fantastiskt att det – under lågsäsong – kan vara så här roligt att uppleva livemusik i Visby."

Vinnaren presenterades under Rockskallen på Wisby Strand på lördagskvällen, där band som Candlemass, Bombus och Besserbitch stod för underhållningen.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg