Politiker måste ha humor också!

12 april 2008 04:00
Hon har ord om sig att vara en duktig kommunalpolitiker, kommunstyrelsens ordförande, kommunalrådet med mera, Eva Nypelius!
Och visst är hon duktig, även om hennes politiska uppfattningar och beslut inte alltid överensstämmer med allas. Men det är ju synd att hon inte har nån humor! I förra "skottet" skojade jag lite med Lokrumes dragkampslag, där jag hade något minne av att Eva en gång var ett stadigt ankare.

Humor och surhetsgrad
Och tänk, det där lilla jag skrev, det utlöste hos Eva-tjejen ett överskott av vätejoner, ni vet det där som kallas PH-värde, eller surhetsgrad, för att prata vardagsspråk. Och det var just ingen liten surhetsgrad heller!
Det var nästan av samma PH-värde, som den gången när jag skojade med travsporten och åkte på världens utskåpning av Hans E. Andersson. Visst får ni centerpolitiker lära er att förstå och tåla lite skoj! Om vi inte ibland kan ha med en endaste liten gnutta humor i det vi pratar och skriver, inte gör vi väl då vad vi borde göra, för att lätta på det där eländiga politikerföraktet?!
Det var en intressant nyhet vi fick i veckan, att Margaretha Winberg ska bli ordförande i Svenska Spel. Intressant är också den moderate finansministerns motivering.
Han menade att den socialdemokratiska Margaretha Winberg, med sitt sociala engagemang, sina folkrörelseerfarenheter, skulle kunna aktivt medverka att vårt statliga spelbolag, inte enbart skulle bli ett spelgalningarnas Eldorado. Här skall finnas kvar ett tänkande, att här handlar det rätt mycket om en verksamhet, som kan ge ett brett folkrörelsestöd! Tänk att det kan finnas så pass vettiga tankar hos en moderat finansminister!
Jovisst kan det finnas socialt tänkande hos en och annan moderat också. Jag tänker på min gode vän Folke Jonsson i Hemse, som jobbat mycket aktivt i den gotländska kyrkliga samfälligheten.

Billiga Kina-båtar
Med uppgift att i rent socialistisk anda se till att de större och rikare församlingarna fick vara med och betala, när de små och fattiga dito (tänk Sundre församling med sina knappt 40 medlemmar) kom till måste-lägen, vad gällde att restaurera sina tempel!
Så ska våra färjeförbindelser utredas igen! För vilken ordning är det nu? Det börjar väl snart handla om den fyrtionde väl? Nu börjar man till och med prata om att staten skulle kunna äga färjorna! Tror någon att en fyrtionde utredning kommer att tillföra något nytt?
Nejdå, så länge familjen Nilsson får de slantar de begär, av stat och resenärer, och de kan köpa relativt billiga båtar tillverkade av slavavlönade medborgare i Folkrepubliken Kina, så kommer det nog att bli som nu! Och nu sägs det ju fungera bra. Själv reser eller fraktar jag inte längre, men jag tror att Folkrepubliken kommer nog att kunna bygga färjor för drift med nya bränslen också. Det är väl här den nya tröskeln finns, som blir lite hög att komma över?

Rysskräckens förkämpar
När vi då ändå är inne på kommunikationer, så har vi ju sett att Gotlandsflyg har planer på att öppna flyglinje från Gotland till St: Petersburg! Men vad nu då, det ligger ju i Ryssland! Har dom snackat med Rolf K. Nilsson och Bengt Hammarhjelm?
Läste ni insändaren i GT från Magnus Berg i Burgsvik förresten? Hur han med så charmanta formuleringar kunde, utan att ange någon adressat, uppmana de rysskräcksangripna att söka psykvård?
Men kanske rysskräcken lättar lite nu. Putin och Bush har ju mötts i all (nåja) vänskaplighet, och till och med börjat diskutera ett gemensamt luftförsvar! Och att Nato ska få transportera material till sina trupper i Afganistan genom ryskt område!
I måndagskväll var vi några stycken, bland dom vår gamle vän och statsminister Ingvar Carlsson, som gladdes alldeles speciellt. Varför då? Jo, Elfsborg tvålade till AIK med klara 3-0.
Ingvar var glad i första hand för att hans Elfsborg vann, många av oss andra även för att AIK fick stryk! Detta så länge dom inte kan lära sina huliganer lite folkvett! Sen får Owe Järlö säja vad han vill!
Så jobbar vi med nyheter
Henry Lindkvist