Fyrhjulingar sätts in i sökandet efter försvunnen man

Polisen har sedan 17-tiden på måndagen sökt efter en försvunnen man på södra Gotland.

Foto: Arkivbild Fredrik Sandberg

Havdhem2020-08-25 15:53

Vid 17-tiden på måndagskvällen satte polisen igång en sökinsats med flera patruller efter en äldre man i närheten av Havdhem. Polisen fick in flera tips under måndagskvällen och tror nu att han befinner sig runt Lojsta kyrka. 

– Vi har letat från luften och även i terrängen. Under natten har man dragit ner på sökandet och genomfört mer allmänt sökande. Beslut hur det ska göras under tisdagen tas nu under dagen, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen på Gotland, på tisdagsmorgonen. 

Mannens signalement är enligt polisen följande: 

– Han är i 60-årsåldern och har chilenskt ursprung. Han ska ha lite längre grått hår, klädd i blå jeans och en t-shirt. Han är ännu försvunnen, säger Marcus Olofsson.

Vid klockan 09.30 var flera resurser från polisen på Gotland och sökte efter den försvunna mannen. 

– Vi letar i det område som han sist befann sig i och jobbar vidare med informationsinhämtning. Vi pratar med folk som kan lämna information om den försvunne personen. Senare i dag tar vi beslut om sökinsatsen kommer bestå eller inte, säger Marcus Olofsson. 

Polisen valde under tisdagen att inleda en så kallad räddningstjänst i samverkan. Då får man hjälp från flera andra aktörer i samhället och frivilligorganisationer. 

– Vi kommer titta relativt fokuserat runt Lojsta och även få hjälp av personer som kör fyrhjulingar. Men samtidigt vill vi inte att människor i andra socknar som är nära Lojsta slutar kolla efter mannen, det kan gå snabbt att röra på sig, säger Carina Skagerlind vid polisens regionledningscentral. 

Tror du att du har sett den här mannen? Tipsa i så fall polisen på 114 14. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!