Han anmäler Gotlandsbåten

Peter Wennblad har anmält Gotlandsbåten till Konsumentverket.

26 juni 2014 17:04

Peter Wennblad, anser att Gotlandsbåtens senaste besked om att de inte kommer betala mellanskillnaden vid resenärernas ombokningar går emot den EU-förordning som avser passagerares rättigheter vid resor till sjöss. Därför har han nu anmält företaget till Konsumentverket.

Varför gjorde du anmälan?

- Jag är inte drabbad själv men jag ser när det går fel. Om jag ser att någon gör inbrott hos grannen så ringer jag polisen. Om jag ser att någon försöker lämpa över den ekonomiska smällen för sitt eget misslyckande på någon annan så försöker jag sätta stopp för det också. Jag har själv sommargäster som har åkt på en ordentlig ekonomisk smäll.

Hur gick du till väga?

- Jag skickade helt enkelt ett brev till Konsumentverket. Som jag förstått det så kan de ingripa och kontakta rederiet. Vad som händer sen vet jag inte konkret.

Hur tycker du att de har hanterat situationen?

- Jag förutsätter att de vet vilket regelverk som gäller och då har de ju hanterat det här dåligt. Det är klart de vet vad som är rätt.

Tror du att fler personer kommer göra anmälningar?

- Jag hoppas att det inte ska behövas. Jag tycker det bör räcka med att Konsumentverket påminns om det i och med min anmälan och sätter press på rederiet. Om det är så att pengarna för att betala mellanskillnaden inte finns så är det inte resenärernas fel.

Vad tror du kommer hända med Gotlandsbåten?

- Jag har ju hoppats på det här projektet så jag tycker det är jättetråkigt att det blev såhär. Jag gillar konkurrens och tycker att det här i grunden är en bra idé, men det ska gå rätt till. Jag vill inte spekulera i vad som händer framöver.

Här kan du läsa Peter Wennblads anmälan

Här kan du läsa Gotlandsbåtens informationsmeddelande som han anmälde

Så jobbar vi med nyheter
Mikaela Magnusson