Detta är ett annonssamarbete

Är det dyrt att åka till Gotland i sommar? Här är priserna

6 april 2022 13:23

Med sin fantastiska historia och unika natur är Gotland ett oerhört populärt resmål under sommaren.

Trycket gör också att priserna stiger – men hur dyrt är det att åka till Gotland på sommaren? Vi på Advisa har gjort en koll.

Fina sandstränder, karga klippor och susande skogsdungar. Lägg därtill Visby som en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Norden – som dessutom bjuder på ett levande shopping- och krogliv. 

Då är det inte svårt att förstå att Gotland är ett drömresemål för många både i och utanför Sverige.

Med men tanke på öns begränsade storlek och det stora turisttrycket som finns under sommaren har Gotland också ett rykte om sig att vara dyrt.

Är det så dyrt att åka till Gotland då? Här kollar vi priserna på de vanligaste utgifterna för en semester på Gotland.

Vad kostar färjan till Gotland?

Till att börja med måste du förstås ta dig dit. Det vanligaste sättet är färjan. Den går antingen från Nynäshamn söder om Stockholm eller från Oskarshamn.

Färjan har paketpris för familjer och det finns också möjlighet att ta med dig bilen ombord.

Tidigare på sommaren – fram till början av juli – är det lite billigare och då kan det kosta strax under 2000 kronor att åka färjan för hela familjen. Ska ni dessutom ha med en bil tillkommer 700-800 kronor och priset lär landa mellan 2500 och 3000 kronor.

Under högsäsongen i juli och augusti stiger det oftast med ytterligare några hundralappar.

Då har vi kollat på de “bekväma” tiderna. Du kan spara en avsevärd slant om du är beredd på att åka sent på kvällen eller tidigt på morgonen – de avresorna är betydligt billigare.

Reser du från Stockholm kan det också vara värt att kika på flyget, då vissa avgångar från Arlanda kan gå på under 1000 kronor per biljett. Det är dock inte ett så prisvärt alternativ för en hel familj.

Hur mycket kostar boendet på Gotland?

Nästa stora kostnad är såklart boende. Att bo på hotell under högsäsongen i Visby kan kosta på – och det kan vara svårt att hitta något under 2000 kronor per natt. Under de heta veckorna blir också väldigt mycket fullbokat tidigt.

Men utanför Visby finns flera fina vandrarhem och B&B som kan bokas för under tusenlappen – även under juli och augusti.

Ett tips är också att kolla Airbnb. Där kan du bo i en lägenhet i Visby eller en stuga utanför för under 1000 kronor per natt.

Både med färja och boende gäller det såklart att vara ute i god tid – som regel blir det billigare desto tidigare du bokar.

Behöver du finansiering för Gotlandsresan?

Att låna pengar för konsumtion och nöje bör som regel undvikas så långt det går. Genom att se över om du kan samla ihop dina gamla lån kan du sänka din ränta och månadskostnad - de pengarna kan du sen spara och använda till din resa till Gotland!

Är du intresserad av fler spartips kan du besöka 

Advisas blogg

 - där hittar du mycket som berör ämnet privatekonomi och sparande. 

Från

Advisa.se