Detta är ett annonssamarbete

Ett privatlån kan vara bra till ganska mycket

5 april 2022 16:40

När man ska låna pengar till något, oavsett om det är till en bil, en bostad eller någon annan räkning som man inte har möjlighet att betala, så kan det vara bra titta runt lite innan man bestämmer sig för typ av lån och vilken långivare man ska välja. Att jämföra långivare är A och O för att få ett så billigt lån som möjligt.

Man kan finn privatlån här och jämföra olika långivare, detta är också ett sätt att skaffa sig lite kunskap och kontroll på sin situation om man inte är så insatt i de olika lån som finns sedan tidigare. Ett privatlån brukar många upprätta eftersom det inte är bundet till ett särskilt objekt utan man kan använda pengarna till det man vill och har behov för.

Kan alla få ett privatlån?

I Sverige måste man var myndig, det vill säga 18 år fyllda för att få lov att ta ett lån. Alla långivare, måste enligt lag, göra en kreditupplysning på sina kunder för att se om de har möjligheter att ta ett lån. Om man har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden kan det genast bli lite svårare att få ett lån beviljat.

Det finns dock långivare, som trots betalningsanmärkningar och skulder, beviljar lån. Dock brukar de lånen inte vara så höga och de blir ofta dyrare för låntagaren. Anledningen till det är att långivaren inte vill låna ut för mycket i fall kunden inte kan betala tillbaka i slutändan. Räntan blir högre eftersom att långivaren vill ha betalt för den risken de utsätter sig för när de lånar ut pengar till någon med en lägre kreditvärdighet.

Om man som sökande saknar inkomst så är det ytterligare en faktor som gör att det blir svårare att få ett lån. Det finns dock sätt att komma runt detta, till exempel om man ansöker om ett lån tillsammans med någon som har en inkomst. Då kan man bli beviljad lån ändå eftersom det bedöms som en högre chans att två stycken kan betala tillbaka ett lån än vad en kan. Även om man har ett större kapital kan man bli beviljad ett lån.

Viktigt att behålla en god kreditvärdighet

För att kunna få lån med så bra villkor och förutsättningar som möjligt så är det viktigt att man strävar efter att ha en god kreditvärdighet. Det är nämligen den som talar om vilka förutsättningar man har att betala tillbaka lånet samt vilka lån man kan få.

En hög kreditvärdighet påverkar också hur mycket ett lån kommer att kosta en. Har man betalningsanmärkningar så kan man bli nekad lån eller så kan man få lån med sämre förutsättningar och som är dyrare.

Från

loanscouter.com/se