Detta är ett annonssamarbete

Många fördelar med att samla alla försäkringar 2022

15 mars 2022 16:32

Beroende på ålder och livssituation kan behovet av försäkringar variera. Under vissa perioder i livet kan det behövas många olika sorter skydd. Försäkringar gör det möjligt att täcka kostnader som uppstår på grund av skada, olycksfall eller sjukdom.

Det kan vara allt från heltäckande hem-och villaförsäkring till specifika försäkringar för båt eller släppvägn. Den som skaffar hund eller katt kan behöva husdjursförsäkring då veterinärkostnaderna kan skena vid sjukdom eller olycka

Det går även att teckna privata försäkringar som ger ekonomiskt stöd vid sjukdom och olycksfall. För barnfamiljer kan det behövas speciella barnförsäkringar och för den som ska sälja eller köpa hus speciella dolda fel försäkringar. 

Fördelar med att samla dina försäkringar

Det är enklare att hantera försäkringar genom att samla dem hos ett enda försäkringsbolag och du vet alltid vart du ska vända dig om något händer. För att täcka alla behov över tid är gäller det att hitta ett försäkringsbolag brett utbud av försäkringar. 

Bland annat Gjensidige Försäkring erbjuder försäkringar för både privatpersoner och företag. En annan fördel är att genom att samla sina försäkringar går det att få rabatter. Rabatterna kan vara utformade på olika sätt, vanligen är det procentuellt avdrag på årsbeloppen. 

Det kan finnas krav på att det ska vara vissa typer av försäkringar som ska vara knutna till försäkringsbolaget i fråga. Genom att samla sina försäkringar kan även självrisken bli lägre och det går att få andra förmåner. 

Gå igenom behovet av försäkringar

Ska du samla dina försäkringar hos ett försäkringsbolag ska du börja med att inventera befintliga försäkringar. Prata gärna med en oberoende expert som kan hjälpa dig att se över vilka försäkringar du behöver. 

När du samlar dina försäkringar kommer försäkringsbolaget att hjälpa se till att du har ett heltäckande skydd. Det är heller inte ovanligt, om du har flera försäkringsbolag att vissa försäkringar kan överlappa varandra. 

Det kan vara viktigt att tänka på att eventuella husdjursförsäkringar inte går att byta. Djurets ålder kan vara avgörande och eventuella underliggande sjukdomar kan göra att det inte är lönsamt att byta. Det kan även uppstå en karenstid vid byte av försäkringsbolag.

Samla även företagets försäkringar

Egenföretagare kan dra nytta av att samla både privata och företagets försäkringar hos samma försäkringsbolag. Mindre enskilda firmor som även har del av verksamheten i hemmet kan få förmånligare och snabbare service hos ett och samma bolag. Det är även lättare att ha en kontaktpunkt som snabbt kan hjälpa till utreda om det rör sig om en olycka som är knuten till företaget eller privat.

Har du företag är det även förmånligt att kunna diskutera behovet av olika försäkringar med samma försäkringsbolag. Dessutom kan du överblicka alla försäkringar smidigt via digitala lösningar som mina sidor.

Från

gjensidige.se