Detta är ett annonssamarbete

Människors behov av kärlek, närhet och relationer

18 augusti 2022 15:47

Denna text är sponsrad

Behovet av kärlek är universell och avgörande för vår överlevnad och vårt välbefinnande. Vi har alla en grundläggande drivkraft att knyta an till andra, att höra till och känna oss älskade.

För en del av oss är dessa behov lätta att tillgodose och utan större ansträngning. Vi har stödjande familjer, nära vänner och tillfredsställande romantiska relationer. För andra är det mycket svårare att uppfylla dessa behov. Kanske har vi haft en svår barndom, eller så har vi blivit sårade i tidigare relationer. Kanske är vi introverta och har svårt att träffa nya människor. Oavsett orsaken kan det vara riktigt jobbigt att känna sig isolerad och ensam.

Om du har svårt att få kontakt med andra finns det saker du kan göra för att förbättra din situation. 

Fem tips på hur du kan förbättra din situation

  • Gå med i eller skapa en gemenskap med likasinnade människor

Om du har svårt att få kontakt med andra kan det hjälpa dig att hitta en gemenskap av människor som delar dina intressen och värderingar. Det kan vara en gemenskap på nätet, en hobbygrupp eller bara en grupp vänner som träffas regelbundet för att prata och stötta varandra. Du kan även med hjälp av sexleksaker lära känna din kropp bättre. På så sätt vet du sedan mer om hur du kan njuta med din partner.

  • Engagera dig i volontärarbete eller välgörenhetsarbete

Att göra gott för andra är ett utmärkt sätt att känna sig sammanlänkad och målmedveten. Det kan också hjälpa dig att träffa nya människor som delar dina värderingar.

  • Få kontakt med naturen

Att tillbringa tid i naturen kan hjälpa dig att känna dig mer ansluten till världen omkring dig.Ta lite tid varje dag för att uppskatta naturens skönhet, och du kanske upptäcker att du känner dig mer ansluten till världen som helhet.

  • Kom i kontakt med din andliga sida

Många människor upplever att kopplingen till sin andliga eller religiösa övertygelse hjälper dem att känna sig mer kopplade till något större än de själva. Om du inte har någon religiös eller andlig övertygelse finns det andra sätt att ansluta sig till något som är större än dig själv, till exempel genom konst, musik eller natur.

  • Sök professionell hjälp

Om du tycker att det är riktigt att få kontakt med andra, och ingenting verkar hjälpa, kan det vara värt att söka professionell hjälp. En terapeut kan hjälpa dig att förstå dina svårigheter och arbeta på sätt att förbättra din situation. Kom ihåg att du inte är ensam. Det finns många människor som har svårt att få kontakt med andra. Men det finns också många människor som har hittat sätt att övervinna sina svårigheter. Med lite ansträngning kan du också göra det.


 

Från

sinful.se