Detta är ett annonssamarbete

Så väljer du den bästa kastrullen för dig

4 mars 2022 16:15

En kastrull är väl inget köp man behöver fundera över, eller? Det är många som kanske inte tänker på vad för kastrull de köper men det kan vara stor skillnad på olika kastruller. Och en bra kastrull kan faktiskt bidra till en både godare maträtt men även roligare matlagning. Man vill inte behöva lägga någon energi på sega kastruller som tar lång tid att bli varma eller på vidbränd mat i botten. Därför kommer här lite välbehövliga tips till ditt nästa inköp av kastrull.

Vilken kastrull ska jag köpa

Det är en del saker och finesser med en kastrull som kan underlätta din matlagning och kanske till och med göra maten godare. Men vilken kastrull är bäst undrar du kanske? Det finns webbplatser, likt Dagens Fokus, som årligen publicerar olika tester av köksutrustning. Där har man bland annat recenserat de bästa kastrullerna, samt listat deras fördelar och nackdelar.

De har även publicerat en guide för vad du ska tänka på innan du köper en kastrull. Då kan du som konsument göra en enklare och snabbare bedömning för att se vilken typ av kastrull som passar dig.

För att när det kommer till kastruller finns det fler saker att tänka på än bara storleken och materialet. Aspekter som värmefördelning, kvalitén på materialet och värmehållningen är viktigt. Av den anledningen är det viktigt att göra ett informerat och välstuderat beslut, så att du inte blir besviken över ditt köp.

6 kokande tips innan ditt kastrullköp

 

-   Välj en kastrull med bra och jämn värmefördelning och som ger snabb värme. Det är olika från kastrull till kastrull hur snabbt den tar upp värmen. Detta kan vara viktigt för den kocken som inte är så tålmodig eller som ofta har en tid att passa. 

 

-   Man vill gärna ha en kastrull som är lätt att använda. Och då är kastrullens handtag en stor del, hur ser handtaget ut? Är det tillräckligt stort för din hand. Är handtaget skönt att hålla i? Något som inte brukar uppskattas är när värmen även går ut i handtaget och man riskerar att bränna sig. Det kan vara skönt att inte behöva hantera kastrullen med grytlapp. 

 

-   Det är populärt att ha ett stilfullt och modern kök och det har även smittat av sig ner i kökslådan. Det finns en hel del kastruller som är snyggt designade och stilrena som kan matcha ditt kök på ett snyggt sätt. 

 

-   Hur får kastrullen rengöras? Om det är viktigt för dig att kastrullen kan diskas i diskmaskinen behöver du försäkra dig om att den tål det. Då en del kastruller inte klarar av att diskas i diskmaskin.

 

-   Sen är såklart kvaliteten på kastrullen en viktig del. Man vill inte behöva köpa en till för att den nya snabbt blir dålig. Kvalitén innefattar allt som nämnts ovan och vissa kastruller är bättre än andra. Det kan vara lite skillnad i priser men det finns bra kastruller till bra pris. 

Ett hett tips är att titta på kastruller som har non-stick material som underlättar matlagningen genom att det inte kan brännas vid. Dock kan det vara bra att veta att non-stick material repas lätt vid användning av fel redskap.

Från

dagensfokus.se