Detta är ett annonssamarbete

Våra sju bästa tips för att hitta en hyresbostad i Visby!

7 juni 2022 15:58

(Detta inlägg är sponsrat)

Att leta efter en hyresbostad kan vara svårt och tidskrävande. Om du inte har tid att söka, kan professionella fastighetsuthyrare göra det åt dig. Livet kan förändras fort och man kan då ställa sig frågan “Hur hittar jag snabbt en hyresbostad?”. Det kan vara att du har fått ett nytt jobb eller plats på en utbildning som gör att du måste flytta snabbare än vad du hade tänkt. Nedan kan du hitta våra sju bästa rekommendationer du bör ha i åtanke när du letar efter en bostad att hyra:

1. Gör upp en önskelista

Börja med att skriva ner dina önskemål på papper. Vad du helst vill ha, men också vad du skulle vara nöjd med - för det är inte alla hyresgäster som hittar sitt drömboende direkt. Du vill inte hamna i ett förfallet hus som du måste betala 7000 kronor i månaden för, så gör upp en lista med konkreta krav. Vill du bo i centrum, i utkanten av staden eller på landet? Det är också bra att i förväg bestämma din maximala budget. Försök att vara realistisk här.

2. Registrera dig i en sökmotor

Nu när du har läst på och har en tydlig bild av din idealiska hyresfastighet kan sökandet efter lägenheter i Visby börja. Men även Holmes kan inte göra någonting utan sin Watson, så lite hjälp är alltid välkommen. I sådana fall letar du efter en webbplats med ett stort utbud, där du har lika stor chans som alla andra. 

3. Var proaktiv

Nu är det uppenbart att du aktivt söker efter en hyresfastighet. Men glöm inte bort att också vara proaktiv. Det innebär inte bara att svara på annonser, utan också att snabbt svara på meddelanden från hyresvärdar och, om möjligt, ringa. Helst inte via e-post. Det uppskattar hyresvärdarna. Du har större chans att visa din personlighet i telefon än i text och du kan bättre skilja dig från dina konkurrenter. Se också till att du så snart som möjligt lämnar in dokument som en kopia av din legitimation, referenser etc. om du blir ombedd att lämna in dem.

4. Hjälp med att hitta en bostad

Meddela också din omgivning att du letar efter ett hus. Vem vet, din morfar eller mormor kanske har ett gyllene tips till dig! Ju fler personer i din umgängeskrets vet att du letar efter en bostad, desto större är dina chanser att lyckas. 

5. Notifikationer när nya bostäder kommer ut

Vill du få de senaste erbjudandena i din inkorg? Veckovis, dagligen eller till och med omedelbart när nya fastigheter är tillgängliga? Det kommer alltid vara till din fördel att vara en bland de första som visar intresse för en bostad. Läs mer på Bostadslistan.se om hur du kan öka dina chanser att hitta en hyresbostad som passar dig och dina önskemål.

6. En lyckad visning

Du har lyckats få en visning! Nu kan den verkliga övertygelsen börja. Vid en visning kan du se om huset är lika fint som det ser ut på bilderna. Det är också rätt tillfälle att ställa alla dina brådskande frågor. Men hyresvärden använder sig också av en visning för att bedöma om du är en lämplig hyresgäst.

7. Har du inte lyckats än? Vidga din horisont!

Om du fortfarande inte har hittat det du söker kan du försöka ändra dina krav. Kanske får du nöja dig med något mindre. Din önskan att bo i ett rum i stadens centrum kan behöva anpassas till en billigare etta i stadens utkanter. När du börjar leta på mindre eftertraktade ställen, och därför har mindre konkurrens, kan du ofta bo rymligare för en lägre hyra. Husen är förmodligen bara lite mindre lättillgängliga.


 

Från

bostadslistan.se/