Detta är ett annonssamarbete

Varför samla sina lån?

29 mars 2022 09:08

Att ha lån idag är vanligare än att inte ha några lån alls. Det har blivit en del av allmänhetens ekonomi och ingår som en del i de flesta hushålls budget för de löpande kostnaderna men även att ta lån för mer akuta saker är vanligt. Det finns många anledningar till att ta ett lån, till exempel behöver renovera eller om något du verkligen behöver dagligen går sönder - såsom kylen, frysen, datorn eller bilen. 

Traditionellt var man tvungen att gå till banken och lämna in en ansökan för att få låna pengar, men processen är betydligt enklare i dagens läge. Teknikens framsteg har gjort att det finns många långivare där man kan få snabba lån online istället. Det är naturligtvis bra, men kan lätt leda till att man tar för många smålån och krediter och därför förlorar kontrollen över sin egen ekonomi. Då kan det vara bra att samla sina lån och ha ett lån istället för flera. Du kan här se översikt över samla lån som hjälper dig att hitta rätt lån just för dig.

Sänka sina kostnader

Det absolut mest effektiva sätt att sänka sitt hushålls kostnader är att se över lånebilden. Gå igen och sammanställ dina befintliga smålån och krediter och titta då extra noga på lånesummor, räntor, löptider och amorteringar. När du har en klar bild över hur dina lån ser ut idag  och vad de kostar dig är det dags att se om det vore en fördel att baka ihop lånen och bara ha ett att ta hänsyn till.

Matchbanker - hur fungerar de?

När man har sammanställt sina lån är det egentligen bara att mata in de uppgifter man har på så kallade matchbanker - internetsidor som bearbetar de uppgifter du matar in och letar igenom samtliga långivare för att hitta det lån som passar dina kriterier bäst. De använder sig av avancerade sökmotorer som tar hänsyn till dina önskemål och krav.

Sen kan du i lugn och ro gå igenom de erbjudanden som utvalts just för dig och välja att kontakta de som verkar mest intressanta. Sen fyller du i låneansökan hos den eller de låneinstitut du valt ut och sen invänta lånelöfte. Detta brukar gå snabbt och oftast har du ett svar mellan några minuter och några timmar. När du godtagit en offert tar det inte lång tid innan pengarna finns på ditt konto.

Man ska dock vara medveten om att alla långivare är tvungna enligt lag att ta en kreditupplysning på alla privatpersoner och att man kanske inte blir beviljad ett lån ifall man har många lån sen tidigare.

Från

matchbanker.se