Huset på Hammars visas i sommarskrud

20 maj 2009 04:00
I London gick telefonen varm hos Joachim Wrang-Widén vid Christie´s Real Estate, dagen efter att det blivit känt att firman ansvarar för försäljningen av Ingmar Bergmans hus på Fårö.
- Med tanke på att försäljningen bara varit känd ett dygn får jag säga att vi har god akterlig vind, säger Joachim Wrang-Widén.
Christie’s Real Estate säljer exklusiva fastigheter över hela världen, allt från palats i miljardklassen i Kalifornien till högklassiga stuterier på Irland.
I det sammanhanget är Hammars på Fårö ett litet objekt. Men Joachim Wrang-Widén, som ansvarar för försäljningar i Europa, känner ändå särskilt varmt för Ingmar Bergmans hem:
- För honom var Fårö speciellt. Här finns plats för en annorlunda livsstil som jag tror appellerar på folk med raffinerad smak.

Någon allmän visning är inte planerad. Det kommer att hållas separata visningar för intresserade köpare.
- Jag tror att de flesta spekulanterna är intresserade av säsongsboende, och då bör vi visa upp Fårö under sommartid. I år har vi chansen fram till och med september, sedan blir det svårt. Då får vi kanske avvakta till nästa säsong, säger Joachim Wrang-Widén som räknar med att försäljningen kan ta från ett halvår till 1,5 år att genomföra.
Ett gyllene tillfälle att visa upp fastigheterna och Fårö i sommarskrud ges under Bergmanveckan nästa månad, men någon sådan visning är ännu inte planerad.
Antalet intressenter inverkar både på pris och på tiden det tar att sälja fastigheterna.
- Det är väldigt svårt att prissätta ett sådant här objekt. Med ett par intresserade spekulanter kan priset drivas upp, säger Joachim Wrang-Widén.

I bouppteckningen redovisades fastigheterna efter sitt taxeringsvärde. Cinematograph ägde fyra av dem och Ingmar Bergman en. Det sammanlagda taxeringsvärdet på fastigheterna är 10,3 miljoner kronor.
Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa