Hotell ska bli skepp för karibiska pirater

Taggade av fjolårets lyckade evenemang planerar Wisbymaskeraden för en ny happening och kulturupplevelse på temat "Pirates of the Caribbean".- Vi ska skapa årets fest när vi bygger om Clarion hotel till ett piratskepp och fyller alla lokalerna med gäster, artister och rollspelare, säger Hillar Loor.

9 september 2011 04:00

Magi, piratskepp, karibisk orkester, varvat med mat, musikal och rockmusik väntar årets deltagare på Wisbymaskeraden som i år arrangeras på Clarion hotel Wisby på lördag den 8 oktober.

- Vi har erbjudits en ny lokal där vi kan arrangera ett helhetskoncept med konst, mat och musik på hotellets alla plan. Här kommer den danske scenografen Concept-Peter Roosdorp att bygga ett piratskepp i Vinterträdgården som kompletteras med rollspelare som dyker upp lite varstans, förklarar Hillar Loor.

Akrobater från Cirkus Cirkör kommer att medverka tillsammans med dansare från ön. Magikern och trollkarlen Peter Gröning dyker upp och det gotländska bandet Safari kommer att spela så karibiskt det bara är möjligt.


Hillar Sparrow?
Dansgruppen Tribal-Woodo-Prästinnor och Gotlands Musikalkompanis medlemmar kommer ytterligare att förstärka den karibiska piratstämningen innan Van palten bjuder på rock´n´roll senare på kvällen.

Den stora arrangörsstaben med producenten Hillar Loor i spetsen har dragit flera lärdomar av fjolårets lyckade test som lockade 300 gäster varav en fjärdedel kom från fastlandet.

- Vi spinner vidare på den multikonstnärliga upplevelsen där gäster blandas med amatörartister och professionella - den där härliga känslan och osäkerheten där ingen riktigt vet vem som är vem, speciellt inte bakom maskerna, förklarar Hillar Loor som lovar att han inte ska klä ut sig till Jack Sparrow.

Det är nämligen en stor stab av ideella krafter med ytterst liten budget som jobbar för att det här eventet ska bli ett oförglömligt inslag i det gotländska kulturlivet - minst 120 personer med Gotlands Musikalkompani inräknat.

Nu vågar också arrangörerna satsa mera på själva marknadsföringen, i år vet ju alla att det kommer att bli verklighet.

Ytterligare en lärdom är att skapa ett tema där män blir mer angelägna att delta.

- Fjolåret med Fantomen på Operan kanske inte var optimalt på det sättet, medger Hillar Loor.

Även detta andra år kommer de bästa maskeradkostymerna att belönas. En jury under ledning av konstnären Åsa Ardin Kedja kommer att välja ut de två bästa dräkterna.

- Jag tycker det är så fantastiskt att hotellet valt att göra det här samarbetet och vara med och skapa kulturarrangemang av vitt skilda slag, säger Åsa Ardin Kedja.


Skapa eget!
Priset är hemligt, men för dem som väljer att komma utan egen maskeraddräkt räcker det med en mask.

Wisbymaskeraden kommer också att medverka vid modevisningen under Wisbydagen för att uppmuntra deltagarna att skapa egna dräkter.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa