Madeleine kan bli en webbjoker

Gotländska Madeleine Ericson tävlar den här veckan om att bli ett av de åtta webbjokerbidrag som i november tävlar om en plats i nästa års Melodifestival.På måndag avgörs det om hon gått vidare och kanske blir hon då nästa gotländska musikprofil.

18 oktober 2011 04:00

Madeleine Ericson bor sedan några år tillbaka i Göteborg, men det var i Visby hon föddes för drygt 37 år sedan.

Hon flyttade från ön när hon började läsa till sjuksköterska och i Göteborg varvar hon numera jobbet som skolsköterska med sin egen musikproduktion.

Under de senaste tre åren har hon skrivit ett hundratal låtar och byggt upp sin egen musikstudio. Hennes låtar hamnar någonstans i gränstrakterna mellan rock, pop och folkmusik och singer/songwriter är en genre som hon definitivt tillhör.

Något framträdande på Gotland har det ännu inte blivit, trots att hon tillbringar en del tid här, främst under Medeltidsveckan.

- Jag får väl ta kontakt med Annika Fehling och försöka haka på under Gotlands Singer Songwriter Festival, säger Madeleine Ericson.


Impulsiv handling
Att skicka in ett bidrag till årets webbjokertävling skedde helt impulsivt.

- Det gjorde det ju ännu roligare att bli uttagen till tävlingen, säger Madeleine Ericson som ännu inte vågar hoppas att gå vidare i tävlingen med sin låt "On the Top of the Mountain".

- Men det skulle ju vara fantastiskt att vara den av 32 webbjokrar, som efter fyra deltävlingar och en final, får vara den som sedan deltar på riktigt i Melodifestivalen, säger hon.

"On the Top of the Mountain" är speciell och annorlunda - men med glimten i ögat, som hon säger.

- Det förstår man nog när man lyssnar. Jag skrev den efter en fjällvandring i Nordnorge, där jag också jobbat och bott en tid, förklarar hon.

- Det här är mitt sätt att dela med mig av mina upplevelser.

- Därför har jag också en klar bild över hur den ska framföras, säger Madeleine Ericson som fascineras av både naturen i norra Norge och medeltiden på Gotland.


Debutplatta nästa år
I den egna skivstudion planerar hon också för sin kammande debutplatta.

- Jag hoppas att kunna släppa något nästa år, men det tar tid när man ska göra allt själv, förklarar hon.

Redan nu kan man gå in och lyssna på "On the Top of the Mountain" på SVT:s hemsida och de som vill gå in och rösta i den tredje deltävling där åtta låtar gör upp om två finalplatser, kan göra detta på måndag den 24 oktober.

Två finalplatser är redan klara, två deltävlingar återstår alltså ännu. Finalen där årets webbjoker utses avgörs den 7 november.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa