Lindberg segrade i första upplagan av Gotland Ice

30 november 2011 04:00

Det var den gotländske konstnären Peter Lindberg som vann den första upplagan av Gotland Ice - en ny tävling som introducerades i lördags och är tänkt att bli årligen återkommande.

På södertorg möttes gotländska konstnärer för att skapa isskulpturer som julmarknadens besökare sedan kunde rösta på och samtidigt skänka en slant till välgörande ändamål.

Även allmänheten fick tillfälle att forma iskuberna med stämjärn, men det var sex konstnärer som deltog i tävlingen detta första år, nämligen Gotlands Museum, Ojet Ringbom, Meow entertainment, Kvinnfolki, Ann Uddin och Peter Lindberg. Peter Lindberg fick flest av de 207 inlämnade rösterna och bestämde att de insamlade pengarna, 1 772 kronor, ska skänkas till Läkare utan gränser.

Peter Lindberg uppskattade tävlingen och passa på att tacka de som röstade på alla av lördagens bidrag med att skänka motsvarande summa till barnhemmet.se i samband med nästa helgs välgörenhetsgala på Wisby Strand.

Värd för Gotland Ice var Visby Centrum i samarbete med goGotland, PA Kompaniet, Best Western Solhem Hotel och Destination Gotland. (GT)

Så jobbar vi med nyheter