Tobias Billström positiv till Gotlands invandringspolitik

Under sitt besök på Gotland under måndagen hyllade migrationsminister Tobias Billström (M) öns migrationspolitik.

11 augusti 2014 14:16

Demokrati för barns framtid (DBF) är en organisation som arbetar för att stärka barn som befinner sig i utanförskap. Organisationen använder idrott och dans som verktyg för att integrera ungdomar som kommit till Sverige från olika delar av världen. Projektet grundades av Claudien Tuyisabe, som 2006 kom till Visby som flykting från Burundi. På måndagen fick organisationen besök av migrationsminister Tobias Billström (M).

– Organisationer som den här finns på många platser i Sverige, och de genomför ett väldigt viktigt arbete. Det råder stor oro i världen, och det gör att det kommer många människor till Sverige. Då är det viktigt att bygga verksamheter som välkomnar alla och som är så inkluderande som möjligt, säger han.

– Idrott och dans är väldigt inkluderande och en bra gemensam plattform. Det kan vara väldigt viktigt för barn som precis kommit till Sverige att få en fast punkt i sin tillvaro.

Organisationen har bland annat uppmärksammats av EU-kommissionen för sitt arbete.

– Vårt mål är att ingen ska behöva känna utanförskap, och första hand riktar den här organisationen sig till barnen. Det är de som i morgon ska representera Sverige, säger grundaren Claudien Tuyisabe.

Tobias Billström, vad är din åsikt om Gotlands migrationspolitik?

– Det är mycket välkommet från regeringens sida att det finns en sådan positiv inställning till invandrings- frågorna här. Sedan finns det givetvis saker att jobba på, som arbeten och bo- städer. Gotland borde se invandringen som ett led i en befolkningsstrategi.

(helagotland.se)

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa