Felstavad annons inte FP:s fel

Folkpartiet går till val med skolfrågan som en av sina viktigaste frågor. Men felstavade annonser har fått många att göra sig lustiga över partiets kunskaper i svenska. Men den gotländska annonsen var inte FP:s fel.

12 augusti 2014 09:24

På måndagen blev det en riksnyhet att Folkpartiet i Bräcke lyckats stava fel på en stor annons som bland annat synts på stadens bussar. Där skrev man "ungdommar" med två m, och på sociala medier har partiet fått utstå en hel del hånskratt.

Dessutom cirkulerar en annons från Folkpartiet på Gotland som publicerats i GA och GT där ordet valupptakt särskrivits, "val upptakt".

Mats-Ola Rödén (FP) kommenterar först skämtsamt:

– Vi tänkte på den där valen utanför Fårö. Nej, men det är klart att det är tacksamt att driva med oss om en sådan här annons eftersom skolfrågan är viktig för oss.

Men faktum är att felet i annonsen inte är Folkpartiets. Johan Thomasson från FP på Gotland skickade in ett korrekt manus till Gotlands Media (som Helagotland.se är en del av). Sedan blev det ändå fel.

Så ska man driva med någon så är det alltså med Gotlands Media som jobbar med det skrivna ordet men som ändå släpper igenom en klockren särskrivning.

– Alla kan göra fel, men det är klart att det är olyckligt för oss. Det blev väl lite för många bollar i luften samtidigt, och det var ganska bråttom. Men vi har rett ut den här saken nu, säger Johan Thomasson.

Lasse Persson är stf försäljningschef på Gotlands Media:

– För vår del är det bara att lägga oss platt och be om ursäkt. Vi måste ha bättre rutiner för att undvika den här typen av fel, säger han.

Så jobbar vi med nyheter