Gotländsk fiskebåt sjönk

En gotländsk fiskebåt har sjunkit utanför Trelleborg under eftermiddagen. De två gotländska männen ombord räddades innan båten sjönk.

7 januari 2008 17:36

De två besättningsmännen på den gotländska fiskebåten Zandy räddades av en dansk helikopterbesättning då deras båt började ta in vatten sydöst om Trelleborg på måndagseftermiddagen.
Klockan 16.06 gjorde de två fiskarna ett nödrop och berättade att de var på väg att överge den sjunkande fiskebåten och sätta sig i en livflotte. Mindre än halvtimme senare kunde de vinschas upp i den danska helikoptern.
Denna tillhörde danska Sövaernets Operative Kommando och var av en ren händelse i närheten av haveristen.

 

Kollega berättar

 -Det var hård sjö när jag vände hemåt. Det säger Erik Ahlgren, som också fiskar med sin båt utanför Trelleborg. Erik Ahlgrens båt låg nära Zandy under dagen men vände alltså hem lite tidigare. Han väntade under måndagskvällen på ett telefonsamtal från sina kollegor som togs in för kontroll på sjukhus men via andra källor hade han fått viss information och han visste att de mådde bra.

 

En av männen ska, enligt Sjöräddningen, ha hamnat i vattnet i något skede men mår efter omständigheterna bra.

 

Zandy är en av flera gotländska fiskebåtar som under hösten och vintern fiskat i vattnen utanför Trelleborg. Enligt Erik Ahlgren är tillgången på torsk god där och under måndagen hade besättningen på Zandy fått upp bra mängder torsk.

Så jobbar vi med nyheter