Här skulle det inte göra ont att bo

30 maj 2008 04:00
Var på Pigge-safari i veckan. Pigge Werkelin guidade runt ett journalistlag för att visa platser där han och hans företag har intressen. Under fyra timmar hann vi med Björkhaga, Snäck, Tott Resort vid Norderstrand och kvarteret Munthe 2 i Västerhedje där de boende finansierar delar av sitt boende genom att hyra ut till turister. De som hyr ut så mycket som de kan, kommer under 4000 kronor i boendekostnad per månad för ett stort fint hus.
Det är nästan vad jag har betalat för min etta i vinter.
Vi fick se lyxlägenheten på Tott Resort vid Norderstrand. För 9,7 miljoner kronor i insats plus en månadsavgift på närmare 7000 kronor får de som bokar lägenheten Gotlands finaste boende. En etagelägenhet ut mot havet, och med en egen pool på jätteterrassen. Vem som kommer att bo där vill ingen berätta. Men ryktet säger att en internationellt känd person är väldigt intresserad. Så gissa på bara...
Jag kan bara säga, det hade inte gjort ont att bo där.
Det Pigge och hans företag gör för Gotland är bra. Sedan 1997 har han varit med och sett till att Gotland fått 2000 fler sängplatser för turister.
För övrigt är det otroligt att Norderstrandsbygget går från ax till limpa på två år. Måste vara rekord både i gotländsk byggnadslovshistoria och gotländsk bygghistoria.
Pigge har mål och visioner som ingen annan. Får han igenom hälften av det han går och funderar på går Gotland mot en spännande framtid.

Vägarbeten, överallt vägarbeten. I stan, i Roma och på Toftavägen. Och säkert på några platser till. På fastlandet sker oftast asfalteringen under semestern. Men det skulle förstås inte fungera här. Vilket trafikkaos det skulle bli.

Rådjur mitt i Visby. Ur led är tiden.

Nästa vecka har jag semester. När jag kommer tillbaka till jobbet är jag nyinflyttad Visbybo på riktigt. Längtar.

I morgon ska jag på personalfest på min gamla arbetsplats. Ser fram mot att träffa alla gamla ansikten. En del som är kvar har jag jobbat med i över 25 år. Vi har en del minnen ihop.
Däremot har jag aldrig ångrat flytten till Gotland.
När de frågar hur jag har det kommer jag bara att säga ett ord: Livskvalitet.
Jag kommer att få säga det många gånger.

Jag ska sluta hacka på att Dino inte sköter sin träning i den här spalten. Han slår bara tillbaka och hade i lördags en annons i GT och GA där han efterlyste en murvel. Efter 26 veckor på spinningcykeln hoppade jag över ett pass. Och då slog Dino till skoningslöst med en efterlysningsannons.
Dino, jag kan inte träna på tisdag och onsdag heller. Då flyttar jag. Bara så att du vet.

Jag raljerade i förra krönikan över Radio Gotland att de hade en nyhet som GT hade redan för fyra månader sedan. Det var kanske dumt. För tydligen hade Radio Gotland haft den i den vevan också. Det händer annars ganska ofta att nyheter går runt hela tiden och återkommer i konkurrerande medier. Det nya den här gången var att Wisby Strand blivit ytterligare tio miljoner kronor dyrare än när det begav sig.

Slite har Gotlands överlägset bästa golfbana. Det tyckte både jag och mina kompisar från fastlandet som var ute på en golfturné helgen som gick. Efter att ha spelat i När (också fin) och på Kronholmen avslutade vi med en landskapsmatch för tremannalag i Slite mellan Gotland och Skåne. Vi, alltså Gotland, vann.
Det var inte min förtjänst.

Jag har läst om polisens trafikkontroller i tidningen varje dag sedan jag började jobba här för tio månader sedan. Men inte sett en kontroll och knappt en polis, förrän i går morse. Då stod de där helt plötsligt med en patrull och med fartkameran i högsta hugg vid Skrubbs. Eftersom jag alltid håller (försöker i varje fall) gällande hastighet kunde jag lugnt åka förbi

Trevlig helg!Så jobbar vi med nyheter
Ulf Hammarlund