Rekordpris för superbagge

Gotland har fått en ny superbagge.Eva Pettersson från Sindarve i Hemse är stolt ägare till baggauktionens i särklass dyraste bagge.

21 september 2009 04:00
36 500 kronor kostade fastlandsbaggen. Men så fick han också pris för bästa päls och lock innan auktionen i Sjonhem började i söndags.
- Jag är mycket nöjd med köpet. Han kommer bli en av våra stjärnor vi har i besättningen, säger Eva Pettersson direkt efter att hon ropat in halvårsbaggen.

Dyraste baggen
Utgångspriset låg på 10 000 kronor. Länge bjöd hon och en annan lammuppfödare mot varandra. När priset steg till imponerande 36 500 kronor gick Eva Pettersson vinnande ur slaget.
Det är den i dyraste baggen som köpts till Gotland. För tre år sedan köptes en annan superbagge till ön, från en auktion i Jönköping. Då gick lammbönderna i Nors Hall, Fättings i Tofta och Gannarve i Gammelgarn samman och köpte en bagge för 30 000 kronor. Det var en rekordsumma då.
Nu har den baggen gjort sitt på de tre gårdarna. Han har fått fram ett imponerande antal lammungar.
Men efter tre år på de tre gårdarna var han klar. Därför såldes även han på auktionen.

16 000 kronor
Han gick ut som första bagge. Första budet låg på 10000 kronor. Slutbudet låg på 16 000 kronor.
- Jag tycker ändå att det är ett bra pris. Även om han bara är tre år gammal, så är det en gammal bagge, menade Jonas Niklasson,
Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa